keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ohjeita taloyhtiöiden vuosikokouksiin

Helsingin Sanomista (6.3.2011) löytyi mielenkiintoinen linkki Youtube videoihin, joissa annetaan ohjeita miten toimitaan taloyhtiöiden kokouksissa. Linkki vie kiinteistöliiton, siis asuinkiinteistöjä omistavien, nettisivuille. Näkökulma on jossain määrin kapeampi kuin esim. asukasyhdistyksillä, jotka ajavat kaikkien asukkaiden, niin omistamissaan asunnoissa asuvien, vuokralaisina asuvien, kuin myös asunnottomien ihmisten asiaa. Asukasyhdistykset pyrkivät edistämään jonkun tietyn alueen asukkaiden elinolosuhteita, viihtyvyyttä ja yhteistoimintaa. Toimintamuotoja on suuri kirjo, asukasyhdistyksistä muodostuu yleensä sen näköisiä ja oloisia kuin siinä kulloinkin toimivat aktiivijäsenet ovat.
Kiinteistön omistajien (myös sijoitusasuntojen omistajien) ja isännöitsijöiden etuja ajava Kiinteistöliitto pyrkii nyt näillä 12 videoillaan huolehtimaan siitä, että uusia yhtiökokouslakeja osataan asunto-osakeyhtiöissä noudattaa. Ohjeet tulevat kyllä tarpeeseen.

Lisäsin tämän sivuston alaosaan VIDEOPALKIIN, ylimmäksi UNELMAKUVIA YHTIÖKOKOUKSISTA

Asunto-osakeyhtiölaki muuttui kesällä 2010 isännöitsijää ja taloyhtiön hallituksen asemaa vahvistavaan suuntaan, eli yksittäisen asunnonomistajan vaikutusmahdollisuudet heikkenivät. Mm. remontit kuuluvat taloyhtiöiden toimesta huolehdittaviin asioihin. Toisinaan käy niin, että pienissä tai suuremmissa saneeraus asioista päätettäessä ajaudutaan eri käsityksiin parhaasta ratkaisusta, ja ihmiset riitautuvat keskenään, pahimmillaan jopa viranomaisten kanssa.
Asukkaiden on taloyhtiöissä syytä valvoa etujaan ja tuoda aina mielipiteensä esille kokouksissa, pöytäkirjoihin asti. Valtakirjoja ei kannata antaa, ainakaan talon ulkopuolisille osakkeiden omistajille, saatikka niille, joiden ensisijaisena intressinä on ajaa muiden etuja. Näitäkin on.

Asunto-osakeyhtiöiden on pidettävä huolta omaisuudestaan, kunnostustöitä on tehtävä suunnitelmallisesti ja järkeä käyttäen. Asukkaiden on aina muistettava, että kustannukset maksatetaan aina asunnonomistajilla, osakeomistuksen suhteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...