tiistai 1. maaliskuuta 2011

Vaasassa näin
Etualalla osa vanhaa alkuperäistä Valkolinnaa, taustalla uusi korkea vuonna 2010 valmistunut Valkolinna - niminen tornitalo.


Luet Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n KAUPUNKIBLOGIA. Vaasalaisilla on usein hyvin vahvoja mielipiteitä – lähes kaikesta. Asukasyhdistyksillä on mahdollisuus niin halutessaan kertoa mielipiteitään kaupungin virkamiehille ja päättäjille. Aina se ei ole helppoa.
Otan tässä esiin kaupunkikuvaan, rakennussuojeluun liittyviä viimeaikaisia tapauksia, joihin yhdistyksemme ei ole ottanut virallista kantaa. Keskusteluja käytiin useassakin kokouksessa syksyn aikana, olimme myös yhteydessä eri tahoihin, mutta lausuntoja, kannanottoja emme sitten yhdistyksenä antaneet.

Mitä mieltä sinä olet?

1. Valkolinnan kohtalo. Talo valmistui vuonna 1939 suojeluskuntataloksi. Arkkitehti on Viljo Revell, ja alkuperäinen tyyli funktionalismi. Tämä edelleen Hakorannan konkurssipesän omistama talo on ollut suojeluskohde, näihin päiviin asti. Ely on nyt myöntänyt kohteelle purkuluvan kohteen päästyä niin huonoon kuntoon, ettei mikään muu enää tule kyseeseen. Päätöksestä ovat valittaneet sekä SAFA että entisten sotilaspoikien tukiyhdistys.

Entä mitä mieltä olet tästä?


2. Hietalahdenkatu 7. Taloon vaihdettiin uudet alumiiniprofiiliset ikkunat vanhojen sydänpuusta tehtyjen perinteisten puupokien tilalle.

Vaihdetut ikkunat näyttävät kaukaa katsottuina ”samanlaisilta kuin entiset". Mielipiteet asukkaiden kesken ovat olleet koko ajan riitaisat, eikä ole selvää onko joku enemmän oikeassa kuin joku toinen. Tapauksesta olisi kuitenkin hyvä ottaa oppia, niin asianomaisten kuin muidenkin. Kerro mitä mieltä sinä olet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...