keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Vaasan uusin taidegalleriaKävin Pohjalaisen (15.3) ja Vasabladetin (13.3.) innoittamana Vaasan uusimmassa taidegalleriassa, TAIDEGALLERIA INNOVATION ARTissa, katsomassa Harry ja Andreas Bergin maalauksia. Teokset ovat suurikokoisia (useimmat 150 x 150 cm). Nyt esillä olevista töistä suurin osa on neliön muotoon tehtyjä, ja ne ovat pääasiassa akryyli- tai öljymaalauksia, myös sekatekniikkaa ja uusiakin kokeiluja on esillä, kuten Andreaksen akryylilasiin kääntöpuolelle suoraan maalatut teokset.
Harry ja Andreas Bergin töitä on ollut esillä viime vuosien aikana sekä Tukholmassa (2008) että Helsingissä (2010). Vastaanotto on ollut niin hyvä, että he päättivät toteuttaa omien töidensä näyttelytilan, gallerian, täällä kotopuolessakin. Kiitoksia tästä! Tähän heillä on ollut erinomaisen hyvät edellytykset omistamassaan huonekaluliikkeen tiloissa. Nykyään tiloissa kalusteita ym. myyvä Vepsäläinen saa näin myös ”kulttuurilisän”, ja ilmaista mainosta: Sohvakaluston lisäksi samasta paikasta voi ostaa seinille sopivaa taidetta!
Molempien taiteilijoiden, isän ja pojan taiteilijaura on erinomainen osoitus siitä, että meissä jokaisessa on jonkinlainen sisäinen tarve saada ilmaista itseään luovalla tavalla. Näin ei ole vain lapsilla ja nuorilla, vaan aivan jokaisen meistä tulisi voida löytää ilmaisukeino omille elämänkokemuksille, tunteille ja kaikenlaiselle älylliselle leikille. Ei ole väliä mitä tällainen tekeminen on, se on toisille musiikkia, joillekin teatteria, tanssia, kirjoittamista, valokuvaamista jne. Kuvataide on vain yksi mahdollisuus muiden joukossa. Toivotan menestystä Harry ja Andreas Bergille taiteen teossa. Käykää tutustumassa tilaan ja katsomassa näitä värikkäitä maalauksia, osoite on siis Lentokentäntie 7.Harry Berg on maalannut myös akvarelleja, joita on myös esillä tässä ensimmäisessä näyttelyssä. Niissä aiheina ovat perinteisemmät luontomaisemat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...