tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kuntalaisaloitteisiin ei ole vastattu

Sanomalehti Pohjalainen uutisoi tänään 8.4.2011 ” Neljä kuntalaisaloitetta vielä vailla vastausta”. Vuonna 2010 Vaasassa tehtiin kaupunginhallitukselle neljä kuntalaisaloitetta. Kolmeen on vastattu, mutta yhteen eli Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n (eli oman yhdistyksemme) aloitteeseen vanhan linja-autoaseman suunnittelusta ei ole vielä vastattu.
Myös muita vanhempia aloitteita löytyy vastaamattomien listalta. Aatto Wuorenlinna, joka on yhdistyksemme hallituksen arvostettu konkarijäsen, jätti vuonna 2005 ehdotuksen rantasiilojen puhdistamisesta. Vastausta odotetaan tähänkin aloitteeseen.

Koska ns. vanhan linja-autoaseman rakentaminen kauppakeskukseksi / asunto ja palvelualueeksi / tai mahdollisesti muuhun tarkoitukseen / tai rakentamatta jättäminen on edelleenkin ajankohtainen asia, laitan 30.4.2010 laatimamme kuntalaisaloitteen tähän vielä kaikkien nähtäville.

KUNTALAISALOITE koskien ”vanhan linja-autoaseman” suunnittelua

Hallituksemme kokouksessa 30.4.2010 olemme Kantakaupungin asukasyhdistyksessä keskustelleet entisen linja-autoaseman suunnittelun nykytilasta, ja pyydämme kunnioittaen saada esittää Vaasan kaupungin hallitukselle seuraavan kuntalaisaloitteen:
Koska sopimus Vaasan kaupungin ja Sponda Oyj:n välillä rakentaa entiselle linja-autoaseman alueelle kauppakeskus on jäänyt solmimatta asetetun aikarajan umpeuduttua, tulee nyt mielestämme alueelle tehdä aivan toisenlaiset suunnitelmat.
Esitämme, että alue varataan suurimmalta osaltaan asumistarkoitukseen, eli alueelle rakennetaan tiivistä asuntotuotantoa (vaasalaisten arkkitehtien Heikki Aitoahon ja Kaarlo Viljasen esittämään tyyliin, Vasabladet 27.3.2010, Peter Ehrströmin kirjoitus).
Ainakin osittain tämän suuntaisia ajatuksia alueen käytöstä esittivät kesällä 2009 kaupunginhallituksen jäsenet Lars-Erik Wägar ja Harri Moisio, mutta hävisivät silloin äänestyksessä ”Spondan kannattajille”.
Nyt kun selkeästi on ilmennyt tarve pienentää realistista tarvetta rakentaa marketteja lisää, on aika alkaa suunnitella vaasalaisille asuntoja ja palveluja tälle vielä käytössä olevalle ja vapaalle alueelle aivan kaupungin keskustassa, lähellä kaikkia keskeisiä toimintoja.
Tällä kuntalaisaloitteella VKA ry:n hallitus esittää, että Vaasan kaupungin hallitus ottaa asian käsittelyyn, ja päättää ryhtyä toimiin yllä esitetyn ehdotuksen toteuttamiseksi.

Vaasan Kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry. Invånarföreningen för centrala Vasa ICV rf.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...