lauantai 26. maaliskuuta 2011

Today - Earth Hour

Tänään lauantaina on jokaisella mahdollisuus ottaa kantaa Earth Hour –tempauksella. Ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa haluavat laittaa valot pois 20.30 – 21.30. Maailman luonnonsäätiö WWF on tempauksen takana. Valojen sammuttamisella tunniksi halutaan kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen. Jokaisen omat valinnat, paikalliset teot kuntatasolla, vaikuttavat koko maapallon globaaliin tulevaisuuteen.
Sähkön merkitystä jokapäiväisessä elämässämme on syytä miettiä, vaikka kynttilän valossa, yhdessä kumppanin tai hyvän ystävän seurassa.
Mustasaaren kuntaan on jo tehty ilmasto- ja energiastrategia. (Pohjalainen 23.3.2011)

Pystyykö Vaasa samaan? Toivotaan.

Seminaarissa 8.3.2011 virkamiehiä Kokkolasta, Mustasaaresta, Vaasasta ym. lähikunnista kokoontui Vaasaan keskustelemaan ja suunnittelemaan, miten globaali ilmastonmuutos pystytään huomioimaan paikallisella tasolla. Ympäristö- ja kuntatekniikan asiantuntijana tapaamiseen osallistui myös konsultti Satu Hyrkkänen Finnish Consulting Groupista.

Suunnittelupäivän päätteeksi Satu Hyrkkänen ja ainakin Vaasan kaupungin ympäristöosaston toim. johtaja Christer Hangelin, ja virkamiehiä Kokkolasta osallistui kaupungintalolla Vaasan ympäristöseuran isännöimään avoimeen keskustelutilaisuuteen ilmastonmuutoksesta. Tilaisuuden nimi oli ”Mitä Vaasan kaupunki voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?” tilaisuudessa kuulimme alustuksia, mm.helsinkiläinen arkkitehti Pasi Toiviainen puhui yleisellä ja globaalilla tasolla, itse ilmiön todellisesta olemassaolosta ja tulevista vaikutuksista.
Toiviaisen sanoma on suorastaan apokalyptinen, ilmastokatastrofi on todennäköisempi kuin haluamme uskoa, ja jokaisen on tehtävä muutoksia omassa elämässään. Suomessakin kaivataan edellävijöitä, jotka välittävät, astuvat esiin ja kantavat vastuuta - on osoitettava siviilirohkeutta, Toiviainen vaatii. Hänen ajatuksiinsa voi tutustua myös lukemalla kirjan, Pasi Toiviainen: Ilmastonmuutos. Nyt. Muistiinpanoja maailmanlopusta. Otava. 29 e. 423 s.
http://pasitoiviainen.wordpress.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...