torstai 3. maaliskuuta 2011

Vasa förr och nu”Vasa förr och nu – Vaasa eilen ja tänään” är ett lokalt samarbetetsprojekt mellan Vasa Arbis, Österbottenstraditionsarkiv och Invånarföreningen i centrala Vasa rf.
Torsdagen den 10 mars 2011 kl. 18.00 – 20.00 ordnas en öppen tillställing i arbis festsal, då vi bekantar oss med och diskuterar förändringar stadsbilden i Vasa under de senaste femtio åren. Hur såg torgen ut på 1960-talet? Vilka byggnader revs i den stora ivern att förnya och modernisera och vilka värden gick förlorade i fartblindheten? Eller blev det bättre, var det kanske på tiden att byta ut det gamla byggnadsbeståndet och ersätta det med höghus gjutna i tidens arkitektoniska form?
Genom att jämföra fotografier från 1960-talet med bilder tagna ifrån samma platser i nutid får vi en inblick i hur stadsmiljön har föråndrats. Är vi nöjda med Vasa av idag eller saknar vi något som kunde återskapas från 1960-talet?
Tillställingen är öppen för alla och inträdet fritt.
Det finns möjlighet att bekanta sig med och inhandla nyutkommen litteratur om Vasa under kvällen. / Text: Meta Sahlström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...