torstai 3. maaliskuuta 2011

Vaasa eilen ja tänään”Vasa förr och nu – Vaasa eilen ja tänään” on paikallinen yhteishanke, jonka järjestää Vasa Arbis, Österbottens traditionsarkiv ja Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry.
Torstaina 10.3.2011 klo 18.00 – 20.00 järjestetään avoin tilaisuus Arbiksen juhlasalissa. Tutustumme toisiimme ja katselemme valokuvia. Keskustelemme kaupunkikuvan muutoksista viimeisten 50 vuoden aikana. Miltä näytti tori ja keskuskortteli 1960-luvulla? Mitkä rakennukset purettiin suuressa innossa uudistaa ja modernisoida kaupunkia, mitkä arvot saivat mennä, kun rakentamisen vauhtisokeus oli hurjimmillaan? Vai syntyikö parempaa, oliko jo aika vaihtaa vanha rakennuskanta uusiin kerrostaloihin, aikakauden tyylin mukaiseen arkkitehtuuriin?
Vertailemalla samasta kohteesta otettuja valokuvia, 1960-luvulta ja tänä päivänä otettuja kuvia, saamme nähdä kuinka kaupunkimiljöö on muuttunut. Olemmeko tyytyväisiä tämän päivän Vaasaan, vai kaipaammeko jotain takaisin 1960-luvulta?
Tilaisuus on avoin kaikille eikä sisäänpääsymaksua ole.
Illan aikana voit myös tutustua ja hankkia itsellesi viimeaikoina julkaistua Vaasa-aiheista kirjallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...