tiistai 1. joulukuuta 2015

Luukku 1

Tämän joulukalenterin idea on edetä päivä kerrallaan kohti joulua.

Samalla muistellaan kulunutta vuotta, esitellään uudestaan joitakin tapahtumia, ja mm. vaasalaisessa kaupunkikuvassa tapahtuneita muutoksia vuoden 2015 aikana.

Ideana on julkaista ns. päivän luukkukuva, joka on yksityiskohta jostain kaikkien nähtävillä olevasta kohteesta. Kuvaa pitää katsoa tarkkaan, ja yrittää tunnistaa se. Mistä se on, ja mikä on sen aihe?

Seuraavana päivänä tulee uusi ”kuva-arvoitus”. Ja tietenkin myös edellisen päivän vastaus. Rajatut lähikuvat avataan ”suurempaan kuvaan” ja mahdollisesti esitetään myös oheiskuvia ko. tilanteesta.

Eli nyt kannattaa tulla mukaan seuraamaan joulukalenteria! Joka aamu (tai viimeistään illalla) tulee uusi jännittävä kohde ihmeteltäväksi. Osa on varmasti liiankin helppoja kuva-arvoituksia, osa kohteista taas voi olla hyvinkin vaikeita. Uusimpia muutoksia katukuvassa, tutuissa ympäristöissä tapahtuneita asioita kun ei yleensä tule kovin tarkkaan seurattua.

Valokuvat ovat erinomaisia muistin apuja. Dokumentteina, ja myös asioiden kertaamisessa ja uuden oppimisessakin.

Siispä aloitetaan, ensimmäinen luukku

Päivän luukku, 1.12. 2015

Ensimmäiset, muutaman päivän  kuvat liittyvät patsaisiin ja muistomerkkeihin.

Missä tämä kuvan kasvoreliefi on, ja kuka on kuvassa?

Vastaus siis kerrotaan keskiviikkona 2.12.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...