sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Luukku 6

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Miten Vaasassa voi tänään itsenäisyyspäivää juhlia?

Katso kaupungin sivuilta http://www.vaasa.fi/uutinen/itsenaisyyspaiva-vaasassa

Tämä kuvantunnistus joulukalenterimme on päässyt jo hyvään alkuun. Kuulemma jotkut ovat jääneet tähän jo ”koukkuun”, ja odottavat innolla lisää kuva-arvoituksia ja vastauksia.

Ihan hienoa, jos näin on. Patsaita ja muistomerkkejä on Vaasassa kiitettävän paljon, - siksi jatkankin tällä samalla aihepiirillä ainakin vielä muutamalla kuvalla. Tämän jälkeen tulee vielä rakennusten yksityiskohtia, ja siis arkkitehtuurikuvia upeasta kaupungistamme.

Tämän joulukalenterin idea on edetä päivä kerrallaan kohti joulua.

Samalla muistellaan kulunutta vuotta, esitellään uudestaan joitakin tapahtumia, ja mm. vaasalaisessa kaupunkikuvassa tapahtuneita muutoksia vuoden 2015 aikana. Suuntaamme katseemme jo myös tulevaisuuteen päin.

Ideana on julkaista ns. päivän luukkukuva, joka on yksityiskohta jostain kaikkien nähtävillä olevasta kohteesta. Kuvaa pitää katsoa tarkkaan, ja yrittää tunnistaa se. Mistä se on, ja mikä on sen aihe?

Seuraavana päivänä tulee uusi ”kuva-arvoitus”. Ja tietenkin myös edellisen päivän vastaus. Rajatut lähikuvat avataan ”suurempaan kuvaan” ja mahdollisesti esitetään myös oheiskuvia ko. tilanteesta.

Kuudes luukku 

Päivän luukku 6.12.2015

Tämän joulukalenterin ensimmäisten päivien luukkukuvat liittyvät patsaisiin ja muistomerkkeihin.

Mihin kokonaisuuteen yllä oleva kuva kuuluu ja missä tämä taideteos on?

Mikä on teoksen nimi ja kuka on tekijä?

Vastaus kerrotaan maanantaina 7.12.


EILISEN KUVAN VASTAUS:


Kuvat: AN, 3.12.2015 klo 7.30

Vaasan kaupunginkirjaston edustalla, osoitteessa Kirjastonkatu 13. Langensteinin aukiolla on kuvataiteilija Jaakko Niemelän WHITE OPEN -taideteos.

Lokakuussa 2014 käyttöön vihitty valotaideteos on kokonaisuus, johon kuuluu myös kirjaston pääsisäänkäynnin valaiseminen.

Muut osat ovat penkkien sisällä olevat valot ja niiden ympärillä olevat valaisintolpat.

Teos liittyy hienosti hyvin suunniteltuun ja toteutettuun kujaan kirjastolta torille päin. Koska valoteos on kuitenkin ollut harvoin nähtävissä täysissä valoissa, soitin Pohjanmaan museon kokoelmapäällikkö Auli Jämsäselle. Hän kertoi valoteoksen kokonaisuuden olevan hyvin monimutkainen, ja teknisesti vaikea. Juuri tällä hetkellä teos ei ole toimintakunnossa. Toivotaan, että ongelmat saadaan ratkottua.

Tältä White Open näyttää valaistuna.

Kuva: AN, 15.10.2014.

Katso lisää kuvia WHITE OPEN avajaisista, lue tämän blogin kirjoitus 15.10.2014 (löytyy tämän sivun vasemmasta sivupalkista).

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...