tiistai 26. heinäkuuta 2022

Vaasan mainontaa 35 vuoden takaa

 

 

Nykyään pitää matkoilla (aina) olla mukana matkapuhelin, älykännykkä. Siitä sitten selailemalla löytää kaikki tarvittavat tiedot – jos ja kun osaa. Esim. aikatauluja ei enää juurikaan paperisina paineta, ilmeisesti siksi, että niitä voidaan muuttaa ja näin tehdäänkin kovin usein.

Vielä viime vuosituhannella esitteissä oli tiedot paperille painettuna, ja esitteen alussa jopa sisällysluettelo sivunumeroineen. Helppoa oli! Kaikki tarpeelliseksi ajateltu tarjottiin turisteille tiiviissä rintataskuun mahtuvassa Turistioppaassa.

 

 

Kuva: HK 24.7.2022.
Vaasa Matkailijan opas 1987 mahtui rintataskuun ja kulki helposti matkassa mukana

 

 


 

Kuva: AN 25.7.2022.

Tänä päivänä me vanhemmatkin turistit matkoillamme vielä selviämme näiden nykyajan laitteiden avulla. Tietenkin helpottaa, jos mukana reissulla on nuorempaa ja osaavampaa väkeä (ja heillä uudemmat laitteetkin).

 

Laitan tähän loppuun vielä muutaman mainoksen 35 vuoden takaa.

Mainokset ovat vuoden 1987 VAASA Matkailijan OPAS - VASA Turist GUIDE esitelehtisestä.

52-sivuisen tietopaketin julkaisija oli: Vaasan Nuorkauppakamari.

 


 


 

 
 


 


 


 
 

 


 


 

Kuvien skannaus: AN

Lähiaikoina skannaan seuraavan vuoden Vaasa Turistioppaan v. 1988 sisältöä. Vuosi on Vaasan turismin kannalta ns. "suuri vuosi", silloin avattiin mm. Suomen aurinkoisin huvipuisto WASALANDIA.

 

Valokuvat: Henri Koskinen, Aimo Nyberg

Teksti: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...