perjantai 8. heinäkuuta 2022

Kerrankin on aikaa perehtyä!

 

 

Tähän tärkeään ja isoon asiaan, nimittäin Vaasan metsäsuunnitelmaan 2020–2030, on nyt aikaa tutustua lähes kaksi kuukautta ja aikaa siis vaikkapa käydä useitakin kertoja kiinnostavilla metsäalueilla katsomassa miltä siellä näyttää tänään.

Ainakin oman lähialueen metsiin jokaisen on hyvä tutustua.

Kannattaa katsoa myös nyt julkaistun suunnitelman karttoja ym. selostuksia. Niissä selvitellään tulevien vuosien toimenpiteitä. Tai ainakin suunnitelmia tulevista toimenpiteistä, metsienhoito kun Vaasan kaupunginkin mailla on jatkuvaa pitkäjänteistä työtä. Suunnitelmia kirjataan noin 10 vuoden välein, koska näin pitää tehdä. Päättäjät ja asianosaisiset, joita me vaasalaisetkin kaikki olemme, pääsemme sopivin välein tutustumaan tehtyyn työhön ja perehtymään tuleviin toimenpidesuunnitelmiin. Saamme myös esittää mielipiteitämme, mikä on aivan erinomainen asia, kuntademokratiaamme kuuluva positiivinen mahdollisuus.

Käytännössä metsien hoitoon vaikuttavat monet suunnittelemattomatkin asiat, kuten luonnon aiheuttamat myrskyt, tulipalot jne. Myrskyjen jälkeen olosuhteiden pakosta tehtävät puunkorjuutyöt tehdään usein kiireellisinä, ja jotkut muut työt jäävät odottamaan.

Joskus nopeat kaavamuutokset muuttavat aikatauluja, kuten kävi Laajametsässä. Kerralla tehtiin aivan valtaisa muutos, metsää kaadettiin poikkeuksellisen paljon ja suurelta alueelta.

 

Tutustu, perehdy

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/metsasuunnitelma-turvaa-metsien-hyvan-hoidon-kommentoi-31-8-mennessa/ 


 

Metsäsuunnitelma turvaa metsien hyvän hoidon: kommentoi 31.8. mennessä!

Julkaistu: 21.6.2022

Vaasan kaupungin metsäsuunnitelma vuosille 2020–2030 on nyt julkisesti nähtävillä ja kommentoitavissa. Kaupunki omistaa metsää noin 3 800 hehtaaria. Metsäsuunnitelmalla varmistetaan metsäpääoman suunnitelmallinen hoito sekä asukkaille turvallisen, elinvoimaisen ja monipuolisen metsäympäristön jatkuvuus.

Metsäsuunnitelma on julkisesti nähtävillä 31.8.2022 saakka.

Metsäsuunnitelma on yhteenveto ja tietopankki Vaasan kaupungin omistamista metsistä. Suunnitelma turvaa kaupungin metsissä eri-ikäisyyden, elinvoimaisuuden, kohtuullisen puuntuoton, metsäluonnon monimuotoisuuden ja virkistysarvojen säilymisen ja jatkuvuuden. Vaasan kaupungin metsäsuunnitelma laaditaan aina kymmeneksi vuodeksi kerrallaan.

Vaasan kaupungin nykyisistä metsäalueista noin 14 % (noin 530 ha) on suojelualueita. Jos otetaan huomioon myös kaupungin alueella sijaitsevat valtion suojelualueet Öjen ja Risö (n. 500 ha), on suojelualueiden määrä huomattavasti suurempi.

Yleisötilaisuus metsäsuunnitelmasta 22.8.

Metsäsuunnitelmasta järjestetään myös yleinen esittely- ja osallistamistilaisuus Vaasan pääkirjaston Draama-salissa maanantaina 22.8. klo 17.30.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti kokouksessaan 8.6. asettaa Metsäsuunnitelma 2020–2030-luonnoksen nähtäville sekä hyväksyi Metsäsuunnitelman 2020–2030 tavoitteet.

 

Katso tarkemmin VAASAN METSÄSUUNNITELMA 2020 - 2030  

https://www.vaasa.fi/metsasuunnitelma2020-2030/#0593902d 


Palautetta voi myös antaa sähköpostitse timo.jousmaki@vaasa.fi tai leif.bengs@vaasa.fi, tai postitse osoitteeseen:

Vaasan kaupunki
Kuntatekniikka/Jousmäki
PL 2
65101 Vaasa

Palautteissa pyydetään yksilöimään kuvionumero(t) mikäli palaute ei ole yleisluonteista.

Lainaus päättyy

 

 


Kuvituskuva: AN 29.6.2022 Vaskiluoto

Toivotaan, että kerrankin saatu pitkä perehtymisaika vaikuttaa siihen, että Draamasalin 22.8. saapuu paljon metsienhoidosta / metsien merkityksestä kiinnostuneita vaasalaisia. Toivotaan myös, että keskustelu muodostuu monipuoliseksi ja toinen toistemme näkökulmia arvostavaksi.

 

Aineiston jako ja kuvituskuva: Aimo Nyberg

 

Ps. Jos Sinä haluat julkaista tässä blogissa vaasaennenjanyt mielipiteen tai kannanoton
Vaasan metsäsuunnitelmaan 2020–2030
tai yleisemmin teemaan liittyen, julkaisen tässä kaupunkiblogissa mielelläni 

Sinun kirjoituksesi ja mahdolliset kuvat!
Teksti julkaistaan mielellään omalla nimellä, ei nimimerkillä.
Tämä kaupunkiblogi on avoin kaikille asiallisille kirjoituksille ja myös kuville!
Materiaalia ei voi itse ladata sivulle, - eli lähetä aineisto sähköpostilla:

 aimonyberg(at)gmail.com 

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...