keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Ilmaiseksi Vanhassa Vaasassa

Vanhan Vaasan museoon pääsee tänäkin kesänä ilmaiseksiKuva: AN

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

”Vanhan Vaasan museo avaa ovensa yleisölle jälleen kesäkuun alussa ja on avoinna elokuun loppuun saakka. Museoon on tänäkin kesänä ilmainen sisäänpääsy. 

Vanhan Vaasan museo sijaitsee Wasastjernan talossa Vanhan Vaasan kaupunginosassa. Museossa voi tutustua Vaasan historiaan ennen vuoden 1852 paloa, joka tuhosi suurimman osa silloisesta Vaasan kaupungista. Talon sisustukseen on käytetty palosta säilyneitä esineitä. 

Yleisölle on avoinna myös museon pihapiiriin Ylistarosta siirretty Loukon tupa, joka oli vauraan pohjalaisen maakauppiaan asunto 1600–1700-lukujen taitteessa. Tuvasta, kamarista ja porstuasta koostuva rakennus säästyi Isonvihan hävitykseltä, jolloin monet maaseudun puutalot poltettiin.” 

Lainaus päättyy

lmaiseksi voit myös tutustua Vanhan Vaasan patsaisiin ja muistomerkkeihin

Vaasan kaupungin Karttapalvelussa/Patsaat on valmis reitti! Kohteita on karttapohjalle merkittyinä yhteensä 15. Osa on kävelyetäisyydellä museosta, ja muutama kohde hieman kauempana, eli polkupyörä tai auto voi olla tarpeen.

Eli tutustu kohteisiin osoitteessa:
https://kartta.vaasa.fi/patsaat/

”Vaasan kaupunki on julkaissut karttasovelluksen, joka paikantaa Vaasan muistomerkit ja patsaat kartalle. Sovellus tarjoaa käyttäjälle lisätietoa muistomerkeistä ja valmiiden reittien avulla käyttäjä voi tutustua eri kaupunginosissa sijaitseviin kohteisiin. Sovellus on toteutettu yhteistyössä kantakaupungin asukasyhdistyksen varapuheenjohtajan Aimo Nybergin kanssa, jonka blogi-teksteihin sovelluksen tiedot perustuvat. 

Sovelluksessa on yhteensä noin 150 patsasta ja muistomerkkiä, sekä seitsemän valmiiksi suunniteltua reittiä, joiden avulla voi tutustua eri kaupunginosien kohteisiin.” 


Vanhan Vaasan museolla on myös omat fb-sivut 
https://www.facebook.com/VanhanVaasanmuseo/


Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...