maanantai 10. kesäkuuta 2019

2020-luvun asuntoalue Vaasassa

Tämän poikkeuksellisen mittavan kaupunkirakentamiskohteen eri vaiheita on vaasalaisten toimesta seurattu hyvinkin uteliaina. Kaupungin kaavoituksen järjestämissä tilaisuuksissa on aina ollut todella hyvin väkeä paikalla.

 Asukasyhdistyksemme, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA – Invånarföreningen i centrala Vasa rf, on koko prosessin ajan halunnut kannustaa ja tukea kaupungin ja kaavoituksen ennakkoluulotonta ja vahvaa otetta tehdä tästä alueesta uusi upea asuinalue vaasalaisille.

Itsekin hyvin lähellä tätä entistä ravirataa asuvana olen seurannut suunnittelun etenemistä silmä tarkkana.

Tältä alueelta on lupa odottaa paljon!

Taas on mahdollisuus asiaan perehtyä, ja antaa vielä kerran kommentteja, ja tehdä ehdotuksiakin jostain sellaisesta, mitä alueelle itse toivoisi, siis sellaista mitä sinne ei vielä ole osattu ehdottaa. 

Kuulutus Vaasan kaupungin sivuilla

Kaavaehdotus nähtävänä: Ravilaakso (ak1079)


Asemakaavaehdotus on nähtävänä 7.6.-5.8.2019.

 Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee entisen raviradan aluetta ja osaa sen viereisistä kortteleista Malmönkadulla, Skånenkadulla ja Ravikadulla sekä urheilualuetta Rantamaantien varressa. Ravilaaksoon on tarkoitus luoda elävä asuntorakenteeltaan ja toiminnoiltaan sekoittunut kaupunginosa.

Lue lisää Vaasan kaupungin sivulta

https://www.vaasa.fi/ak1079


Matka toteutukseen on vielä pitkä
Kuvat: AN, 10.6. 2019. Tänään tulevalla Ravilaakson asuinalueella näytti tältä.

Teksti: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...