keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

ONNI A. HANHIKOSKI

Tämän muistolaatan Onni Armas Hanhikosken muistoksi pystytti Lions-club vuonna 2012, kun traagisesta hukkumisonnettomuudesta koskenlaskukilpailussa oli kulunut 50 vuotta.

Osoite: Hiirikoski, Vähäkyrö, Vaasa
Kuvat: AN, 26.5.2018


Lue lisää

http://www.tukkilaiset.com/historia/onni-hanhikoski


Lainaus

Onni Hanhikoski, s. 7.7 1930 Evijärvellä. Hukkui Kyröjoen tukkilaiskisoissa Hiirikoskeen 6.5.1962

”Kilpailujen järjestäjät ennakoivat kuitenkin kosken vaarallisuuden ja lähtöpaikka muutettiin joen toiselle puolelle, jonne kilpailijat kuljetettiin turvallisesti veneellä. Sen lisäksi kosken molemmille puolille lisättiin miehiä köysien ja pelastusrenkaiden kanssa. 

Ensimmäisenä varsinaisena kilpailijana oli evijärveläinen Onni Hanhikoski, kokenut koskenlaskija, mutta Hiirikoski oli hänelle vieras ja tuntuma kosken väyliin vähäinen. Korkealla kuohuivat kosken tulvivat aallot uhmaten ja ivaten – uskallatkos? Helmivaimo oli ommellut Onnille edellisenä iltana puseron, joka pitäisi miestä lämpimänä, ja kannattelisi häntä pinnalla, jos hän putoisi kylmään veteen. 

Jostakin selittämättömästä syystä Onni kieltäytyi hänelle tarjotusta venekuljetuksesta vaan ilmoitti lähtevänsä alkuperäisestä lähtöpaikasta ja seisovansa tukilla suoraan patoaukon yläpuolelle, josta laskisi alas patoaukkoon… jatkuu” 

Lainaus päätyy


 Kuva: AN


Tutustu Vähänkyrön kiehtovaan menneisyyteen ja nähtävyyksiin
 
https://issuu.com/graafisetpalvelut_vaasa/docs/vahakyro_esite_screen


Tämä blogikirjoitus on osa Rojekti X= hanketta.

Vähänkyrön yli kymmenestä kohteesta on tekeillä karttaan merkitty reitti, kävelyyn tai pyöräilyyn/autolla soveltuva kokonaisuus. Reitti tulee myöhemmin mukaan Vaasan kaupungin Karttapalvelun kesäkuussa 2019 julkaistuun mobiilisovellukseen.

Uusien kuvien ja lisätietojen täydentämiseksi tähän kirjoitukseen toivon asiasta kiinnostuneiden olevan yhteydessä allekirjoittaneeseen.

HUOM! OBS!

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä.

Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää!

Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Onni A. Hanhikoski netissä, suora linki fb-kohteen kommentoihiin TÄÄLLÄ (tulossa pian)

Rojekti X = sivusto
https://www.facebook.com/rojektixon/


Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg Rojekti
X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...