sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kari Uusikylä ET-lehdessä


Kuva: ET-lehti 12/2013. Johannes Tervo.
Kuvan skannaus lehtikuvasta ja rajaus /AN.

Emeritusprofessori Kari Uusikylä intoutuu ylistämään Vaasaa ET-lehden numerossa 12 /2013. Mikäs tämän hienompaa! Kyllä Vaasa nämä kehumiset kestää, - ja todellakin ansaitsee!

Vaasalaiset tuntevat Kari Uusikylän erinomaiset kirjoitukset Pohjalaisessa vuosien ajalta. Itselläni on ollut onni lukea myös hänen kirjojaan ja Opettaja-lehden kolumneja jo monet vuosikymmenet. Sanon suoraan, että lehden parasta antia olivat juuri Kari Uusikylän kirjoitukset, jotka kuitenkin valitettavasti loppuivat jokin aika sitten. Aiheina hänellä saattoi olla lähes mitä vaan, mutta aina niistä sai uutta voimaa opetus- ja kasvatustyöhön, ja myös omaan henkilökohtaiseen elämään, joskus ankarankin arjen keskelle. Niin pienet kuin isotkin kysymykset ihmisenä olemisen vaikeuksista ja iloista löysivät oikeat mittasuhteet. Erityisesti kysymykset lahjakkuuden ja luovuuden monista ilmenemismuodoista tulivat esimerkkien avulla ymmärretyksi, inhimillisellä tavalla koskettaviksi tapauksiksi.

Tiedän, etten ole ainut, joka arvostaa Kari Uusikylää suuresti. Pidän häntä ehdottomasti yhtenä Suomen tämän hetken merkittävimmistä ajattelijoista ja kasvatusalan parhaimmista kirjoittajista.

Lainaan tähän muutaman rivin Kari Uusikylän ajatuksia Vaasasta: 

ET-lehti 12/2013, teksti Kristiina Dragon
Emeritusprofessori Kari Uusikylä palasi eläkkeelle jäätyään synnyinkaupunkiinsa Vaasaan. Ja rakastui siihen uudelleen.
 - Kaksikielinen, monikulttuurinen Vaasa tukee kulttuuria suhteellisesti eniten Suomen kaupungeista. Taiteen perusopetus on erinomaisesti järjestetty, kirjasto on palkittu korkeasta tasostaan, on kaksi ammattiteatteria, kuoroja ja paljon muuta.

Klarinetin soittajana ja SM-tason jalkapalloilijana Uusikylä on kunnostautunut itsekin.
- Elin lapsuuteni taiteilijoiden keskellä, isä, isoisä, tädit ja serkut ovat kuvataiteilijoita. Ehkä juuri siksi minusta ei tullut taidemaalaria, vaan taiteesta kiinnostunut opettaja ja tutkija, Uusikylä pohtii.

Kari Uusikylää kiitetään Vaasan ikääntyvien yliopiston kummisetänä.

Vaasalla on komeat kulttuuriperinteet merimaisemasta museoihin, koulutuksesta urheilukisoihin. KARI UUSIKYLÄ nauttii näistä kaikin aistein.

Kyseinen lehti kannattaa etsiä käsiin, ja lukea koko juttu!

Et-lehti 12/2013 kertoo jutun päätteeksi vielä kohteista, joista niin vaasalaiset kuin turistitkin voivat täysin sydämin nauttia: (tekstilisäys suluissa blogin ylläpitäjän)

1. Musiikkia kaduilla ja kirkossa (todella, Vaasassa tapahtuu, paljon ja kaikenlaista)
2. Taiteen tukijat ja tekijät (museoiden kokoelmat ovat oikeasti merkittävät, voimme olla niistä aidosti ylpeitä)
3. Voitto kotiin! (Vaasassa urheilu ja liikunta saavat kaikenikäiset liikkeelle)
4. Maailmanperintöä lunastamaan (Vaasa on Suomen portti länteen. Saaristomeri, luonto Merenkurussa on ainutlaatuista)
5. Koulussa kaiken ikää (Vaasassa on koulutuksenkin saralla onnistuttu erinomaisesti)


Tällainen POSITIIVINEN JULKISUUS on juuri sellaista mainosta, jota Vaasa tottakai tarvitsee!
Kiitokset taas Karille tästäkin lehtijutusta.


Kuva: AN. Hyvä Vaasa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...