lauantai 17. elokuuta 2013

Fenno-hotellin kohtalo?
Asukasyhdistyksemme hallituksen jäsen, monessa mukana oleva, vaasalaisten hyvin tuntema, todellinen herrasmies Aatto Wuorenlinna on tehnyt henkilökohtaisen kansalaisaloitteen Vaasan kaupungille (27.5.2013), että Vaskiluodossa sijaitsevan Fenno-hotellin maanvuokrasopimus tulisi ensi tilassa peruuttaa ja kaupungin tulisi ostaa alennetulla, edullisella hinnalla hotelliin kuuluvat rakennukset.

Aatto Wuorenlinna ehdottaa kirjeessään, että kaupunki voi tarjota rakennuksia jollekin – mieluimmin kotimaiselle yritykselle – hotellitoimintaan tai varata rakennukset dementiapotilaiden hoitokodiksi. Nyt tyhjillään olevien tilojen saaminen uudelleen käyttöön loisi työpaikkoja ja toisi kaivattuja verotuloja kaupungille.

Näin kaupunki on Wuorenlinnalle vastannut 7.8.2013 

1. Hotellitoimintaa harjoittanut yritys asetettiin konkurssiin tammikuussa 2012,
2. rakennuksessa ei ole toimintaa,
3. konkurssipersä on pyrkinyt, toistaiseksi tuloksetta, löytämään toiminnalle jatkajaa,
4. maanvuokrasopimuksen yksipuolinen irtisanominen ei ole mahdollista,
5. rakennuksen heikko kunto ei mahdollista hoitokotitoimintaa ja
6. alue on yleiskaavassa merkitty asuinrakennusten korttelialueeksi.

Alue on siis varattu asuinrakentamiseen, johon päästäneen vuosien päästä. Voimassa oleva maanvuokrasopimus umpeutuu noin kymmenen vuoden päästä.

Kunnioittavasti Leif Sand
Erityisasiantuntija
HTK, HuK
Vaasan kaupunki Keskushallinto
Kuva: AN. Entisen Fenno-hotellin sisäänkäynti elokuussa 2013

Tästä asiasta ja kaupungin antamasta vastauksesta keskusteltiin asukasyhdistyksemme hallituksen kokouksessa 14.8.2013. Aaton aktiivisuudelle annettiin kiitosta, mutta itse tilanteen suhteen ei haluttu ryhtyä muuhun kuin, että päätettiin seurata tilannetta. Vaasa 2030 yleiskaava ei ole vielä lainvoimainen Vaskiluodonkaan osalta Korkeimpaan oikeuteen tehtyjen jatkovalitusten vuoksi. Nähtäväksi jää miten ja millä aikataululla alueen kaavoitus ja rakentamissuunnitelmat tulevina vuosina etenevät.

Mitkä ovat Fenno-hotellin nykyisten omistajien intressit? Arvailuja itse kukin voinee esittää, mutta faktatietojen vähyyden takia ei käsitykseni mukaan ole muuta järkevää mahdollisuutta, kuin katsella vierestä tyhjillään olevien rakennusten hitaasti etenee rappeutumista.
Kuvat: HK. Hiljaista on. Hotelli on ulkomaalaisomistuksessa. Heidän, ja myös kaupungin suunnitelmista on kovin vaikeaa saada mitään tietoa. / AN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...