sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lapset taiteilemaan

Peruskoulun taideopetus ja taiteen perusopetus – onko niillä eroa?

Kyllä on, selvitetään hieman. Suomen peruskouluissa taideopetus on alakoulupainotteista. Yläkoulussa, siis luokilla 7 – 9, kuvataidetta ja musiikkia voi opiskella kaikille yhteisenä oppiaineena vain 7. luokalla, ja tämän jälkeen pelkästään valinnaisena. Edellyttäen siis, että haluttu kurssi mahtuu oppilaan opinto-ohjelmaan, ja kurssi ylipäänsä koulussa järjestetään.

Peruskoulujen taideopetuksen lisäksi lapsille ja nuorille tarjotaan kouluajan ulkopuolista ja maksullista taiteen perusopetusta. Ei läheskään kaikissa kunnissa, mutta Vaasassa kyllä. Tälläkin saralla Vaasalla on hyvä maine, ja jo pitkät perinteet.

Tätä hienoa taiteen perusopetusta annetaan Vaasassa entisen Kasarmin alueella, uusituissa hienoissa tiloissa. Tilat ovat Raastuvankadun ja Korsholmanpuistikon kulmassa, sisään mennään sisäpihalta.

Uuden lukuvuoden opetus alkaa tulevalla viikolla, ja kirjo on laaja: kuvataidetta, käsityötä, teatteritaidetta ja nykytanssia, sirkustaidetta ja av-taidetta. Musiikinopetus on muualla, eli Kuulaopistossa, jolla on uudet hyvät tilat Minimanin vieressä entisessä Onkilahden yläasteen tiloissa.

Lisätietoja Vaasan taiteen perusopetuksesta TÄÄLTÄ 
Moni ryhmä on jo täynnä, mutta peruutuspaikkoja voi vielä kysellä.

Johtava opettaja Mia Wiik paljastaa, että tämän vuoden teemaksi on valittu PUU. Teema on väljä, mutta se toimii punaisena lankana työskentelyvuoden ajan. Keväällä on pidetty perinteiset näyttelyt ja esiintymiset, joissa vuoden teema jollain luovalla tavalla näkyy.

Siis jos kevätnäyttelyä edes voidaan keväällä 2014 pitää? Paikka on yleensä ollut Vaasan Taidehalli toukokuun lopussa. Toivotaan parasta, ettei Taidehalli ole silloin suljettuna.Kuva: AN. Tämä vanha iloinen tammi tuli vastaan Tammisaaressa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...