keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kipin kapin Kuntsille

Ettei vaan tulisi kiire, ja koko näyttely menisi ohi jollain tekosyyllä! Vajaan kuukauden päästä tämä näyttely on nimittäin ohi! (22.9.2013 asti)KUNTSI modernin taiteen museo

Sisäsatama Vaasa
(06) 325 3920
Avoinna TI –SU klo 11 – 17, MA suljettu
Pääsymaksut: Aikuiset 5 €, opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt, eläkeläiset 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Yhteislipulla saman päivän aikana sisäänpääsy Kuntsille ja Tikanojan taidekotiin!
Ilmainen sisäänpääsy perjantaisin (huom. ei koske erikoisnäyttelyitä).

Lue lisää: KUNTSI modernin taiteen museo 

Viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin

Kuntsin modernin taiteen museon kesänäyttelyssä Osipowin hernekeitto ja muita teoksia. Kokoelmaa ja sen ensiesittelypaikkaa Vaasan kauppaoppilaitoksella 1970-luvulla muisteleva näyttely on esillä museon molemmissa kerroksissa 22.9.2013 saakka.

HUOMIO! 

Sunnuntaina 1.9. klo 13 oppaan seuraan näyttelyvieraaksi kierrokselle liittyy kouluneuvos Jussi Hietikko, joka toimi aiemmin Vaasan kauppaoppilaitoksen rehtorina. Hietikko kertoo opastuksen lomassa muistojaan taidekokoelmasta oppilaitosvuosien aikana. Kierroksella kuullaan mm. miten taidekokoelma tuotiin oppilaitokselle 1970-luvulla ja miten opettajat ja opiskelijat suhtautuivat siihen.

Vuonna 1970 konsuli Simo Kuntsi (1913–1984) teki tärkeän kulttuuriteon, joka oli aikanaan uusi ja ennakkoluuloton. Yli sata kotimaista teosta taiteenkeräilijän kokoelmasta sijoitettiin Vaasan kauppaoppilaitokseen, missä siitä tuli yleisölle avoin taidetta pysyvästi esittelevä näyttely lähes kolmenkymmenen vuoden ajaksi.

Tänä vuonna taiteenkeräilijä Simo Kuntsin syntymästä on kulunut 100 vuotta ja Vaasan kauppaoppilaitoksen perustamisesta 110 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi esiteltävä näyttely on aikamatka sekä kokoelman historiaan että paikallishistoriaan.

Kuntsin modernin taiteen museossa 20.6.–22.9.2013 nähtävä laaja katsaus Osipowin hernekeitto ja muita teoksia kurkistaa arkistojen kätköihin ja esittelee kokoelman teoksia uuteen tutkimukseen, muistoihin ja tarinoihin nojaten. Jo näyttelyn nimessä oleva ”hernekeitto”on opiskelijoiden antama lempinimi Paul Osipowin (1938) suurikokoiselle keltavihreälle maalaukselle Viivaduuni.

Kirjoituskilpailu nuorille

Avoin kirjoituskilpailu Tarinoita taideteoksesta 7.–9.-luokkien oppilaille. Kilpailuun voi osallistua Osipowin hernekeitto ja muita teoksia taidenäyttelyssä esillä olevista teoksista kertovilla runoilla, saduilla ja kertomuksilla.

Varaa siis kalenteriisi aika käydä KUNTSIN modernin taiteen museossa Vaasan Sisäsatamassa! Kuntsin modernin taiteen museo esittelee vaasalaisen Simo Kuntsin (1913-84) taidekokoelman, joka on läpileikkaus uudemman taiteen historiaan, kansainvälisistä modernisteista suomalaisiin nykytaiteilijoihin. Erityisesti se on yksi maamme keskeisistä modernin taiteen klassikkokokoelmista, joka tarjoaa keskeisen näkökulman 1950-luvun jälkeiseen suomalaiseen kuvataiteeseen.

Tekstit museon omilta sivuilta / tiedottaja Pauliina Pääkkönen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...