torstai 1. joulukuuta 2016

Strömsö julkalender 2016

Suosittelen:

http://areena.yle.fi/1-3845104

Vuosi sitten joulukuussa 2015 tässä blogissa aloin julkaista päivittäin jonkin verran kiitostakin saanutta joulukalenteria, eli vaasalaisia patsaita esittäviä ”tunnistamistehtäviä”. Jokaiselle päivälle oli lähikuva yhdestä patsaskohteesta, joka sitten seuraavana päivänä ”avattiin”, ts. patsaasta kerrottiin perustiedot ja kohde esitettiin myös kokonaisena, eri suunnistakin nähtynä.

Tämä vuonna vastaavaa ”urakkaa” en nyt aloita.

Kertaus on opintojen äiti, eli voisin toivoa lukijoiden löytävän tämän viime vuotisen joulukalenterin uudestaan.

Katso tämän blogin arkistosta, 2015 joulukuun kohdalta. (klikkaile vasenta palkkia niin löytyy, ensin vuosilukua, sitten kk, sitten luukut 1 - 25)

Vaasan kaupungissa on tänä vuonna konservoitu useita patsaita. Kaupunki ja työn mahdollistaneet tahot, säätiöt, ansaitsevat todella suuret kiitokset!

Kunnostusta toki riittää jatkossakin. On erittäin hienoa, että Suomen 100-v. juhlavuoden kunniaksi annamme arvoa omalle historiallemme. Patsaat ja muistomerkit ovat kuin kuvakirja oman paikkakunnan rikkaaseen arvomaailmaan. Vaasan patsaat ja muistomerkit on erinomaisen hieno kokonaisuus, aiheiltaan ja tyyleiltään, - ja myös hienosti erilaisiin puistoihin ym. paikkoihin sijoitettuja.

Kuljetaan silmät auki kaupungilla!

Aimo Nyberg Kuvataiteen opettaja, eläkkeellä syksystä 2016.Kuvat: AN. Pimeä aika on erinomainen valinta tarkastella näkemäänsä uudella tavalla, uudessa valossa.

Kuva 1: Bergmannin Tupsun, eli Vaskiluodon sillan uudessa puistossa on Puupöllejä, joissa on ajastinvalaistus. Puupöllien toteutuksesta saa kunnian kaupungin puutarhan puutarhuri Arto Finnilä, joka on ne moottorisahalla veistänyt ja sitten tervannut. Valojen käytännön suunnittelussa auttoi Harri Heino ja valojen asennustyöt käytännössä hoiti SähköWaasa.

Lue lisää: 
http://vaasaennenjanyt.blogspot.fi/2016/03/katseenvangitsijat.html

Kuva 2: Auringon lapsi -niminen taideteos löytyy Yliopistonrannasta, eli Suomen kauneimmaksikin yliopistoksi mainitun opinahjon ylioppilastalon edustalta, meren ääreltä.

Lue lisää:
http://vaasaennenjanyt.blogspot.fi/2015/12/luukku-10.html


MUKAVAA JOULUN ODOSTUSTA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...