sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Oma koti on kallis

Osuvasti sanottu. Julkaisen tässä blogissa aina silloin tällöin myös suoria lainauksia, ja siis ilman kommentointia, omasta mielestäni tärkeistä ja ajankohtaisista lehti- ym. kirjoituksista. Tässä taas yksi sellainen.

Kolumni tämän päivän (4.12.2016) Hesarissa:

Harri Hautajärvi, arkkitehti ja tekniikan tohtori, kirjoittaa:

Lainaus

”Oma koti turhan kallis”

Viimeinen tekstin kappale:

” Asuntopoliittista keskustelua hallitsevat mediassa sijoittajien, gryndereiden ja pankkien puhemiehet, jotka väittävät asumisen kalleuden johtuvan muka kaavoituksen ja rakentamisen sääntelystä. Todellinen syy on roisi rahastus asumisella.

Jos asunto-ongelmat jätetään markkinoiden hoidettavaksi, yhteiskunnallinen eriarvoistuminen ja kansan kahtia jakautuminen lisääntyvät. Sen sijaan tarvittaisiin kuntia ja yleishyödyllisiä yhteisöjä rakennuttamaan ja ylläpitämään huomattavasti nykyistä enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Mallia voitaisiin hakea niistä Euroopan maista, joissa suurin osa asuntokannasta on vuokrahuoneistoja ja joissa asuminen ei ole yhtä suuri este työvoiman liikkuvuudelle ja ihmisten elämänmuutoksille kuin täällä asuntosäästäjien luvatussa maassa.”


Kuvituskuva (ei liity mitenkään ylläolevaan lainaukseen)


Kuva: AN. 31.08.2016.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...