maanantai 5. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän viettoon

Tänään havahduin siihen, että eläkkeelle siirtyminen, pääseminen, on oikeasti myös syrjään joutumista!

Tarkoitan tätä. Olin 34 kertaa mukana koulujen itsenäisyysjuhlissa. Onkilahden yläasteella ja lukiossa, muutaman kerran lyseossakin, ja tällä vuosituhannella Vörkkärillä eli Vöyrinkaupungin koulussa.

Kuvisopena vastuuta oli usein järjestelyistäkin, koulun juhlatilan tunnelmasta, koristelusta, ja lähes aina jonkinlaisesta tilaisuuksien dokumentoinnista.

Yhdeksäsluokkalaisten tanssiaiset kaupungintalolla, kaupunginjohtajan ja hänen puolisonsa vieraina, olivat syyslukukauden yksi upeimmista kohokohdista. Joka vuosi en itse tietenkään päässyt mukaan juhlimaan, vain kun sattui olemaan ysiluokan luokanohjaaja. Silloin piti itsekin laittaa puku päälle ja kravatti suoraksi!

Jokaista vuosikertaa oli aina ilo ja onni seurata, miten he aivan silmissä, ikään kuin aikuistuivat tämän ehkä osalle jännittävänkin ”rituaalin” aikana.

Perinteet jatkuvat, niin kouluissa kuin koko yhteiskunnassakin, ja toiminnan täyteinen itsenäisyytemme juhlavuosi pääsee pian alkuun!

Juhlitaan huomenna ilolla ja asiaan kuuluvalla kunnioituksella Suomen 99. syntymäpäivää, ja ollaan kaikki valmiina tekemään Suomen juhlavuodesta SUOMI - FINLAND 100, Yhdessä Tillsammans -hengen mukaisen yhteistoiminnan riemuvuoden!

Suosittelen
Juhlavuoden ”kotipesä” on
http://suomifinland100.fi/

Minun on nyt siis etsittävä muita vaihtoehtoja kuin koululaisten kanssa juhliminen.
Onneksi Vaasassa on tarjolla perinteikkäitä, hienoja vaihtoehtoja.

Katso Vaasan kaupungin sivuilta
http://www.vaasa.fi/tiedote/suomen-itsenaisyytta-juhlitaan-vaasassaKuva: AN. 4.12.2015. Taas tänäkin vuonna vahtimestarit hakevat kouluille havuseppeleet, jotka asiankuuluvin seremonioin viedään sankarihaudoille.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...