keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Onko oranssilla väliä?


Kuva: AN. Neulegraffiteja Vaasanpuistikolla marras-joulukuussa 2016.

Vuosittain vietettävä YK:n Oranssi päivä 25.11. tuo esiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Tänä syksynä Vaasaankin tehtiin melkoinen määrä neulegraffiteja marraskuun lopussa. Oranssiset ym. kirkkaan väriset neuletyöt muistuttavat meitä kaikkia tärkeästä asiastaan!

Mukana tapahtumaa toteuttamassa oli monia erilaisia toimintaryhmiä. Vaasan kirkon puiston puiden runkoihin, ja muuallekin keskustaan johtavien puistokatujen puihin kiinnitetyt oranssit neuleviestit pyytävät meitä ohikulkijoita keskusteluun, - oman itsemme kanssa, tai vaikkapa oikeasti myös toinen toistemme kanssa! Vähintä mitä voimme tehdä, on ainakin hetken verran miettiä omia tuntojamme, kokemuksiamme, havaintojamme tästä vakavasta asiasta.

Väkivaltaa vastaan

YK:n Oranssin päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan jokapäiväisestä läsnäolosta. Usein väkivallan vakavuus piilotetaan. YK kehottaa ihmisiä ottamaan osaa päivään pukeutumalla oranssiin ja aloittamalla keskustelua asiasta. Vaikka aisa nostetaan esille vain yhtenä päivänä vuodessa, se on ajankohtainen vuoden jokaisensa päivänä.

Vaasan kaupungin perhekeskus

Perhekeskustoiminta perustuu perheiden osallisuuteen, vertaistukeen, perhelähtöisyyteen, moni ammatilliseen toimintaan ja kumppanuuteen.

Perhekeskuksesta löytyy myös kohtauspaikka HELMI.

Lue lisää kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/palvelut/perhekeskus


Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...