tiistai 20. joulukuuta 2016

Mitä paketteihin käärisi?


Kuva: AN.

 ”Kovia paketteja”, niitä ainakin haluan läheisilleni antaa. Ja vastavuoroisesti niitä toivon myös itselleni.

Nykypäivänä ainakin nuorille, työelämässä mukana oleville, paras lahja saattaisi olla se, että pystyisi taikomaan heille jostain lisää aikaa, vapaapäiviä kaikista kalentereihin kertyneistä velvoitteista, turhista/ tarpeellisista tehtävistä, jne.

Siis aivan omaa aikaa vain itselle, lisää tunteja vuorokauteen, päiviä viikkoon, kuukausia vuoteen…

Miten tästä maailmasta onkaan tullut näin mahdottoman kiireinen?

Kirjojen lukeminen on aina kuulunut minun joulunpyhien viettoon. En halua tästä ”oikeudesta” luopua tälläkään kertaa! Vaikka eläkkeellä jo ollaankin, ja aikaa pitäisi olla muulloinkin tehdä sitä mitä itse haluaa.

Kirjoja ei ole tarpeen aina ostaa! Omia kirjoaja voi laittaa kiertoon, ja näin itsekin voi löytää hyviä ylläreitä poistokirjakoreista.

Aina voi myös kysellä ystäviltä lainaan heidän kirjojaan! Näin pääsee myös keskustelemaan, miten itse kukin kirjan koki, mitä sai irti lukukokemuksestaan.

Ja sitten on tietenkin tämä erinomainen suomalainen ilmaispalvelu – kirjastot!

En tiedä onko kukaan runoilijoistamme tehnyt ylistyslaulua kirjastoillemme, - aihetta ainakin olisi. Toivoa sopii, että tämä suomalaisen kansansivistyksen perusta pysyy ja säilyy tulevatkin sadat vuodet!

Vaasan kaupungin pääkirjasto on mahtava paikka. Ja sitä kyllä osataan käyttääkin. Väkeä riittää, sieltä kun löytyy hyvin monipuolista ja osaavaa palvelua.

Ennen joulua ehtii vielä käydä kirjastossakin, - ehtimässä itselleen ja vaikka läheisilleen joululukemista. Kiireetön käynti kirjastossa on oivallinen siirtymä arjen kiireestä kohti joulunajan lepoa ja rauhaa.

Vaasan kirjaston joulunajan aukioloajat  TÄÄLLÄ

Joulu
• Merikaarron ja Suvilahden kirjastot sekä Kohtaamispaikka Huudi ovat suljettuina 24.12.–8.1. Sundomin kirjasto on suljettuna 19.12. - 8.1.
• Jouluaaton aattona pe 23.12. pääkirjasto on avoinna klo 10–17. Uutisalue on avoinna klo 9-17. Kirjastoauto lopettaa reittiajon klo 16.50. Palosaaren, Variskan ja Vähänkyrön kirjastot ovat avoinna klo 10-16. Suvilahden kirjasto ja Kohtaamispaikka Huudi ovat avoinna klo 12-16. Vähänkyrön omatoimikirjasto on avoinna klo 9-21.
• Joulun pyhinä 24.–26.12. kaikki Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteet ovat suljettuina lukuun ottamatta Vähänkyrön omatoimikirjastoa, joka on avoinna la-su klo 9-18, ma klo 9-21 (henkilökuntaa ei paikalla).

Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...