perjantai 9. joulukuuta 2016

100 000 rikki!Kuvat: Vaskiluodon satama-alueesta, nettikuva ja 6.12. 2016 ottamani (AN) kännykkäkuva.

Tämä blogisivusto perustettiin vuonna 2011 helmikuussa mainostamaan asukasyhdistyksemme asukasiltaa Arbiksella. Yhdistyksemme ja Österbottens traditionsarkiv esittelivät silloin ensimmäistä kertaa VANHOJA JA UUSIA valokuvia Vaasasta. Tilaisuuden ”moottorina” toimi amanuenssi Meta Sahlström.

Vastaavanlaisia tilaisuuksia olimme järjestämässä parina seuraavanakin vuonna.

Samasta kohteesta otetut valokuvat, ja yleisemminkin kaikki vanhat kotiseutukuvat, ovat tämän jälkeenkin olleet erittäin suuren kiinnostuksen kohteena Vaasassa. Fb-ryhmät ns. räjäyttivät potin, ja näissä ryhmissä on tällä hetkelläkin ihan mieletön kuvien kavalkadi menossa! Todella mahtavaa! Vaasa saattaa olla tässäkin suhteessa yksi maamme parhaista kaupungeista.

Tästä VAASA ENNEN JA NYT -sivustosta tuli vähitellen yleissivusto, ja allekirjoittanen ylläpitämä kantakaupungin asukasyhdistyksen tiedotuskanava. Sekä jäsenistölle että kaikille toiminnastamme kiinnostuneille.

Sivusto on myös mahdollinen foorumi kenelle tahansa julkaista omia jollain tavalla Vaasaan liittyviä kirjoituksia, mielipiteitä, aloitteita jne. ja tietenkin kuvia. Suomeksi, ruotsiksi, millä kielellä tahansa! Sivustolle toivon "albumilöytöjä" vanhoja kuvia, muistoja tapahtumista paikoista (skannausapuakin saa), tai tässä ja nyt kuvia, ohi kiitävistä hetkistä, joita kuvaajan tekee mieli jakaa muille!

Yksi merkkipaalu tämän sivuston vaiheissa saavutettiin tänään. Sivusto on tänään ylittänyt 100 000 sivukatselun määrän. Aikaa meni kuitenkin lähemmäs kuusi vuotta, eli kehumiseen ei ole aihetta. Asukasyhdistyssivuna, jossa asiat ovat keskiössä, eikä kohukirjoittelu, niin tämä on kuitenkin mielestäni ihan hyvä tulos.

Kirjoitusten määrä lähenee myös tasalukua. Tämä on 988. kirjoitus. Tästäkin on hyvä jatkaa, vauhdilla eteenpäin. Olen tehnyt valtaosan jutuista itse, - nyt olisin todella halukas laajentamaan ts. parantamaan tätä blogia sillä, että kirjoittajien määrää ja aihepiirien kirjoa laajennettaisiin. Eli, kaikki kiinnostuneet, aiheesta kuin aiheesta, jos vain jokin pienikin Vaasa kytkös on, niin tarjotkaa juttujanne julkaistavaksi. Toivon, että juttuun saa laittaa kirjoittajan nimen näkyviin, mutta se ei tietenkään ole pakollista. Ns. päätoimittajan vastuu toki on oltava pääylläpitäjällä.

Yhteistyöterveisin

Aimo Nyberg,
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...