keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Aina asiat eivät mene kuin…


Kuva: Nettikuva tapahtuman FB-sivulta.

Aina asiat eivät mene kuin…

Eikä edes Strömsössä kaikki aina suju kuin Strömsössä.

Sanonnat elävät, muuttuvat, - niin kuin elämäkin. Eilinen jää taakse, ja huominen on jo jotain muuta kuin tänään.

Ainoa vaihtoehto, 12 + 1, oli hyvä, hieno kampanja. 13 oli kenties ainoa oikea vaihtoehto, muita vaihtoehtoja ei ainakaan tuotu tuossa vaiheessa esille julkisuuteen. Ei koko valtakunnassa. Vaasa sai kamppailla aika lailla yksin. Tavoite jäi saavuttamatta, mutta taistelu jatkuu jollain muotoa, mahdollisesti pitkäänkin.

Maamme hallituspuolueet eivät vaihtoehdosta piitanneet. Eivätkä ottaneet tätä Vaasan mallia huomioon, vaan pysyivät tylysti tiukkoina oman mallinsa, ainoan oikean luvun, eli 12 kannalla. Se kun oli lyöty lukkoon, eikä siihen saanut kukaan minkäänlaisin perusteluin enää puuttua. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten sulle mulle "paketit" olivat jo joulukuusen alla. Sipilä, Orpo ja Soini halusivat uskoa joulupukkiin.

Vuodenvaihteen jälkeen alkanee sitten kuuma kevät. Kaikenlaisia ”paketteja”, esitellään kansalaisille, uudistuksia perustellaan kansalaisille, ja toivotaan joka suhteessa käänteen parempaan tapahtuvan.

Millainen poliittinen kevät on tulossa, Suomessa, ja laajemminkin koko maailmassa, se nähdään pian. Moni asia saattaa kokea muutoksia, sen verran epävarmuutta ja jännitteitä on aistittavissa.


Palaan vielä tähän VKS:n laajan päivystyksen puolesta käytävään kamppailuun.

Haluan todeta, ettei itselläni ole asian suhteen minkäänlaista tietoa tai pätevyyttä sanoa yhtään mitään. Olen osallinen asiassa, kuten me kaikki muutkin sairaanhoitopiirimme asukaat, mahdollisena potilaana nyt ja tulevaisuudessa.

”Hävityn kamppailun” jälkeen haluan uskoa, että parhaat mahdolliset hoidot saadaan jatkossakin hyvällä yhteistyöllä, kulloinkin voimassa olevien hallinto- ym. kuvioiden puitteissa. Vaasassa, Seinäjoella, Turussa, näissä ainakin, ja mahdollisesti vielä muuallakin.

Se vaan taitaa olla niin, että asiat ovat aina jollain tolalla, ja josta ne sitten ajan myötä menevät eteenpäin/välillä taaksepäinkin, vähän miten sattuu. Kenties on niin, ettei kenenkään tahto yksin voi todellisuutta määrätä, vaan hommat etenevät ikään kuin mutkittelevan joen tapaan, uomaansa etsien, kohti suistoa ja merta. Virran mukana kulkevat kaikki, niin isommat kuin pienen pienetkin kaarnalaivat.

Ei kannata ennustaa, ottaa kantaa millaiseksi koko SOTE lopulta muodostuu. Demokraattisessa järjestelmässämme valta ja vastuu ovat päättäjillämme. Edustuksellinen demokratiamme onneksi toimii, - seuraavan kerran pääsemme kuntalaisina valitsemaan edustajiamme kuntavaaleissa jo huhtikuussa.


Luvuilla on mahdollista leikkiä. Luoda mielikuvia ilman sanoja.

En halua ottaa kantaa, miten PRO VKS -projektia tulee jatkaa. Toivottavasti kuitenkin jatketaan.

Kuvamanipulaatio harjoitukseni vei mukanaan, numerot alkoivat elää omaa elämäänsä, ja löysivät lopulta tällaisen ”kaavan”. Mahdollisesti se herättää ajatuksia, mutta sitä ei pidä ajatella muuna kuin mitä se on, eli kuvamanipulaatio leikkinä.
Kuva: AN. Kuvamanipulaatio

Teksti: Aimo NybergEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...