keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Hyvä työpaja taas


Kuva: AN. 19.11.2011.

Vaasan kaupungin Ravilaakson maankäytön kehittämishanke järjesti tänään 21.12.2016 suunnittelu- / teematyöpajan, jonka tavoitteena on edistää nykyiselle raviradan alueelle syntyvien uusien palveluiden toteutumista.

Mukaan oli kutsuttu monipuolisesti erilasia toimijoita, myös asukasyhdistyksiä. Meitä oli kantakaupungin asukasyhdistyksestä paikalla kolme henkilöä.

Yhteistoiminnalla tähdätään viihtyisän, elämää täynnä olevan, monipuolisen, ihmisläheisen ja ekologisen kaupunginosan syntyyn.

Kaupunkisuunnittelun tavoitteena oli saattaa yhteen eri palveluita ja toimintoja alueelle mahdollisesti tuottavat osapuolet, ja ideoimaan millaisia toimintoja ja palveluita alueelle voisi tulla ja millä tavalla ne saataisiin toteutettua.

Tilaisuus oli jälleen kerran erinomaisen onnistunut! Vaasan kaupunkisuunnittelu osaa hommansa, ja tästä pitää ehdottomasti antaa heille kiitokset!

Aluksi kuulimme asiaa: tilastofaktaa, yrittäjien sekä kolmannen sektorin (Vaasan Settlemettiyhdistys) näkökulmia, julkisen sektorin (koulut) näkymiä, ajatuksia tulevaisuuden asukkaiden osallistumisesta, yhteisöllisestä elämisestä, ja kuulimme hieman jopa eri taidemuotojen mahdollisuuksista elävöittää ja antaa sisältöä asuinalueen asukkaiden yhteiseloon.

Tämän jälkeen näitä asioita pohdittiin vielä ryhmissä, joissa oli mahdollisimman kattavasti edustettuna eri toimijoita. Saimme kaikki ideoida, tuoda ajatuksiamme esille kaupunkisuunnittelun ammattilaisten kanssa.

Pohjana oli yleissuunnitelma, jossa vuonna 2013 järjestetyn kilpailun voittajatyötä on jatkokehitelty yhdessä työn tehneen Manda Worksin kanssa.

Tämän työpajan ideointi liittyy osana käynnissä olevaan asemakaavahankkeen valmisteluihin.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä 3.-21.11.2016 Vaasan kaupungin kaavoituksessa ja kaupungin internetsivuilla. (MRL 62 §, MRA 30 §)

Katso Vaasan kaupungin kaavoituksen sivuilta
https://www.vaasa.fi/kaavoitus/ak1079Asukasyhdistyksemme puolesta haluan kiittää Vaasan kaupungin kaavoitusta, sekä tämän päiväisestä hienosta tilaisuudesta, että mallikkaasti sujuneesta yhteistyöstä kuluneen vuoden aikana.

Hyvää Joulua ja menestystä vuodelle 2017!

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...