tiistai 29. marraskuuta 2016

Kirje Postin johdolle valmisteilla
Kuva: AN. 25.11.2016. Postitalon nimellä tunnettu kolossaalinen entinen Postin pääkonttori Helsingissä


Kuva: AN, 25.11. 2016. Postin kyltti löytyi, - ja pieni tila sisältä, jossa kirjeitä ja paketteja voi lähettää ja noutaa.


Kuva: AN, 25.11.2016. Ei löytynyt enää entisiä palveluita tästä osoitteesta.


Maailma muuttuu

Posti on hyvä esimerkki siitä, että nykyään ei satsata seiniin. Postin Pääkonttori on siirretty Ilmalaan, josta on tottakai paremmat logistiset yhteydet kuin päärautatieaseman vierestä Helsingin Cityssä.

Postin pääkonttorin osoite Ilmalassa on: Käyntiosoite on Postintaival 7A, 00235 Helsinki. Postiosoite: Pääkonttori, PL 1, 00011 POSTI.

Entisen pääpostin tilat ovat nyt muussa käytössä. Vain pieni Postin nurkkaus oli siis tallella pakettien, kirjeiden lähettämistä ja noutamista varten. Muissa tiloissa oli elintarvikekauppa, kirjaston tiloja ym. (ylimmistä kerroksista en tiedä, hissikyltin mukaan siellä on tyhjää, eikä sinne hissillä päässyt)

Kirjepostin jakelussa on suuria ongelmia

Viikko sitten asukasyhdistyksemme syyskokouksessa nousi spontaanisti esiin kirjepostin kannon ongelmat. Näistä on toki kuultu jo vuosia, ensin maaseudulla, sitten pikkukaupungeissa, ja nyt myös suurimmissa kaupungeissakin. Myös Helsingissä.

Vaasassa asia on harmiteltu monin paikoin. Rolf Holm otti asian puheeksi syyskokouksessamme 21.11. vahvoin äänenpainoin. Hän otti asian esille myös paikallislehdissä. Asiasta on nyt kirjoiteltu muutenkin vähän joka puolella.

Tänään tiistaina 29.11. teema on näkyvästi esillä myös TV:ssä, A-studiossa klo 21.00.
Aiheena on: Miten usein posti tipahtaa laatikkoon jatkossa?

Syyskokouksemme päätöksen mukaisesti asiasta lähtee kirje Postin johdolle. Päätimme myös, että tiedotamme kantamme alueemme kansanedustajille. Kirjelmän luonnos on valmiina, ja hallituksemme saa sen valmiiksi lähipäivinä. Seuraa tätä blogia!

Ja ota Sinäkin kantaa asiaan! Julkaise omia mielipiteitäsi, postiasiasta, tai vaikkapa jostain muustakin tärkeästä asiasta!

Yhteydenotot: aimonyberg(at)gmail.com

Tämän jutun kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...