lauantai 5. marraskuuta 2016

Karikatyyrejä piirtämään!

Alla oleva linkki on suunnattu alle 25 -vuotiaille, piirtämisestä kiinnostuneille.

Sivustolla on erinomainen karikatyyripiirtämisen tietopaketti, jota voi lämpimästi suositella ihan jokaiselle, ja kaikenikäisille!

Onkohan Vaasassa nuoria tai vanhempia, jotka tekevät omaksi ilokseen, tai jopa julkaisevat piirroksiaan muidenkin nähtäväksi? Heti ei tule muita mieleen kuin monitoimimies, myös taiteilijan kykynsä näyttänyt Raimo Vahtera.

Jos on, niin antakaahan kuulua itsestänne!

Piirtäminen on nykyään kokemassa uutta tulemistaan, kun perinteisen kynällä ja paperille tekemisen rinnalle voidaan ottaa avuksi digitaaliset mahdolliset. Upeita tuloksia syntyy, kun yhdistellään persoonallinen, harjaantunut kädentaito uusimpiin digitaalisten piirustuslautojen ohjelmistojen hallintaan. Osaavien ammattilaisten tekemistä seuratessa voi vakuuttua, että mahdollisuudet ovat aivan rajattomat.

Ei muuta kuin uusi harrastus tästä vaan alkuun! Pienin askelin eteenpäin. Yksin tai vaikkapa kavereiden kanssa pienissä ryhmissä, - sekin on kivaa, kun oppii myös muilta!

Nyt siis itse kukin voi rohkeasti alkaa leikkiä ”poliitikkojen kustannuksella”, ja tehdä persoonallisia tulkintoja Suomen nykyisestä poliittisesta tilanteesta.

Kilpailu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lainaus sivulta: Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen: 

”Kuvan voima on suuri. Karikatyyrit ja pilapiirrokset ovat oiva tapa kertoa tiivistetysti yhdellä kuvalla jotain olennaista ihmisistä ja asioista. Ne ovat samalla tekijänsä tulkinta henkilöstä ja ympäröivästä yhteiskunnasta. Suomessa poliittisia pilapiirroksia on julkaistu 1800-luvulta lähtien. Pilapiirros on vahva aikalaisväline asioiden kommentoijana. Parhaimmillaan kuva voi saada meidät humoristisesti näkemään ihmiset ja asiat uudessa valossa.

Kyseenalaistakaa ja olkaa uteliaita! Pitäkää mielenne avoimina uusille kokemuksille ja vaikutteille! Piirtäkää rohkeasti oma näkemyksenne siitä, mitä politiikassa tapahtuu ja antakaa taiteen vaikuttaa!”

Lue lisää:

http://www.piirroskilpailu.fi/

Koululaisille, kuviksen opetukseen ja muutenkin, on netissä monia erinomaisia ilmaisia apuvälineitä. Mikään ei estä myös meitä varttuneempia kansalaisia olemaan leikkimielisiä, ja kokeilemaan uusia mahdollisuuksia.

Tämä alla oleva kuva on tehty sarjiskone.fi ohjelman avulla. Sivulle pitää rekisteröityä, ja sen jälkeen ”taivas aukea”. Suosittelen tätäkin sivustoa kaikille tietokoneella leikkimisestä pitäville!

http://sarjiskone.fi/


Kuva ja kuvanmuokkaus: AN. Omakuva on yhdistetty netistä otettuun ajankohtaiseen piirrettyyn Simpsonit -sarjaan, jossa Trump valittiin presidentiksi. (näitä löytyy helposti googlettamalla)

Teksti: Aimo Nyberg, kuvisope, eläkkeellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...