maanantai 21. marraskuuta 2016

Syyskokous taas pidetty

Asukasiltamme tänään SPR:n tiloissa Kauppapuistikolla oli erinomaisen tärkeä, hyvä tilaisuus.

Aloitimme kahvin ja pullan kera, ja samalla saimme nauttia Jussi Koirasen erittäin asiantuntevasta elvytyslaite defibrilaattorin toiminnan esittelystä. Näitä laitteita on käytössä Vaasassa, keskustassakin mm. Rewell Centerissä (hotellin vastanotto, katutason sisäänkäynnin lähellä).

Täältä voit tarkistaa ajantasa tilanteen:

https://defi.fi/
(edellyttää paikkatiedon antamista)


Asukasillan jälkeen jatkettiin klo 19.00 sääntömääräisellä syyskokouksella


Asukasyhdistyksemme sääntömääräisessä syyskokouksessa 21.11. valittiin vuodelle 2017:

Puheenjohtaja/Ordförande: Aimo Nyberg
Hallitus/Styrelse: Anders Boucht (rahastonhoitaja/kassör), Asko Halme, Anttu Kankaanpää (sihteeri, sekreterare), Riitta Kankaanpää-Waltermann, Marita Koskinen, Birgitta Lång, Gunvor Pått, Meta Sahlström, Harry Tuomi, Aatto Wuorenlinna.

Tehtävistä ja vastuualueista sovitaan järjestäytymiskokouksessa (uusi ja vanha hallitus paikalle) joulukuussa 2016 (aika, paikka, asialista ilmoitetaan viim. viikkoa ennen kokousta).

Mistä puhuttiin?

- Toimintasuunnitelma, talousarvio vuodelle 2017 käsiteltiin ja hyväksyttiin.
- Jäsenmaksu vuodelle 2017 pidetään samana kuin nyt, eli 10 €.
- Kirjanpidon hoitaa edelleen tilitoimisto Vuokko Jurvanen.
- Toiminnantarkastajaksi valittiin Hannu Rinta.

Kannanotot: 

1. Vaskiluodon osayleiskaava tulee piakkoin käsittelyyn. Metsäalueen luonto-ja virkistysarvoista tulee pitää edelleen tiukasti kiinni. Yleiskaavaan V-merkintä tulee ottaa osayleiskaavaan koko metsäalueelle. Nykyinen leirintäalueen paikka on paras mahdollinen. Vaasan helmeä tulee kunnioittaa.

2. Jupiter säätiö on ollut hyvin tärkeä vaasalaisille ja elintärkeä siellä työskenteleville. Yhdistys on lämmöllä seurannut säätiön toimintaa ja toivoo sen jatkuvan.

3. Postinkannon huono tilanne eri puolilla Vaasaa, myös keskikaupungin alueella aiheuttaa suuttumusta. Kirjeet voivat tulla viikonkin myöhässä yhden jakajan sairastumisen johdosta. Postin pitää kuljettaa postia! Nykyisen lain velvoitteet tulee pystyä toteuttamaan! Asialle pitää tehdä jotain!

Nämä kolme syyskokouksessa vahvasti esiin noussutta asiaa päätettiin lähettää eteenpäin.
Pj. yhdessä hallituksen kanssa laatii kirjelmät asioihin liittyville tahoille, postiasiassa valtakunnan tasolle asti.

Suomen kotiseutuliittoon liittyminen.

Käytiin keskustelua asiasta. Asiaa tulee tutkia tarkemmin ja tietoa tulee etsiä lisää liitosta. Toiminta-avustukset pitää selvittää. Mihin liittoon liittyminen sitouttaa? Mitkä ovat liittymisen hyödyt? Onko olemassa ruotsinkielistä vastaavaa? Jos on, siihenkin tulisi liittyä? Päätettiin, että yhdistyksen hallitus palaa asiaan seuraavassa kokouksessan, ja päättää liitytäänkö vai ei.

Kokouksen päättämisen jälkeen puhuttiin vielä yhdistyksen muusta yhteisestä tekemisestä. Mm. yhteiset teatterikäynnit todettiin tärkeäksi, ja niitä tullaan jatkamaan.

Suomi – Finland, teemana Yhdessä – Tillsammans tulee olemaan mahdollisuus laajentaa myös oman yhdistyksemme toimintamuotoja. Asukasyhdistykset ovat oman alueensa kotiseutuyhdistyksiä. Toiveissa on kaikkien yhdistysten toiminnan virkistyminen, ja uusienkin yhteistyökuvioiden syntyminen. Juhlavuoden mittaan syntynee myös paljon ihan spontaaniakin toimintaa, tässä ja nyt tapahtumia. Toivottavasti. Yhdistyksemme kevään toimintakalenteriin tammikuussa saadaan jo jotain konkreetistakin.

Kokouksen puolesta Aimo Nyberg, pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...