maanantai 15. toukokuuta 2017

Vieraslajit ongelmana Vaasassakin

Onko yhdistyksellämme voimavaroja tähän?

https://www.vaasa.fi/uutinen/yhdistykset-ja-seurat-mukaan-pujon-ja-jattipalsamin-kitkentatalkoisiin


Kuva: AN. Vaskiluoto 31.8.2016. Jättipalsami kukkii Zip Adventure Parkin parkkipaikalla

Vaasan kaupunki kutsuu yhdistyksiä ja seuroja talkoisiin, erityisesti juuri jättipalsamin ja pujon pois kitkemiseen.

Lainaus kaupungin sivuilta:

”Viheraluehortonomi Leila Roinisen mukaan Vaasassa suurta huolta on herättänyt jättipalsamin voimakas leviäminen ja pujon aiheuttamat voimakkaat allergiset oireet. Jättipalsamin kitkentä tehdään 22.5.– 2.7.2017 aikana sekä pujon kitkentä 26.6.– 30.7.2017 aikana. 

Yhdistyksille ja seuroille talkooavustusta 

Kiinnostuneet yhdistykset ja seurat voivat ottaa yhteyttä Viheralueyksikköön sähköpostitse viheralueyksikko(at)vaasa.fi. Jättipalsamin osalta voi ilmoittautua 31.5 mennessä ja pujon osalta 21.7. mennessä. 

Yhdistys voi esittää kitkettävää aluetta tai kaupungilla on valmiina esittää kohteita, joissa työtä voi suorittaa. Tarkemmat ohjeistukset annetaan työn aloittamisen yhteydessä. 

Yhdistyksellä pitää olla voimassa oleva talkoovakuutus. Suoritetusta talkootyöstä maksetaan kohteen suuruuden mukaan määriteltävä talkooavustus".


Asukasyhdistyksemme toivoo yhdistysten ja seurojen yhdessä ottavan haasteen vastaan! Erityisesti nuorten aktiivista asiaan tarttumista tarvitaan TÄSSÄ JA NYT!

Oman yhdistyksemme hallituksen osalta ”olemme aika heikoilla”, voimavaramme hallituksemme ikärakenteen ja muun toimintakyvyn suhteen ovat harmittavasti edelleen hyvin rajalliset.

Asia on tärkeä, - olemmehan me asukkaat yhdessä Vaasan kaupunki. Siksi viheraluehortonomi Leila Roinisen vetoomukseen talkoiden järjestämisestä pitäisi pystyä vastaamaan.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...