Yli 400 vuotta vaasalaista kaupunkirakentamista: Millaista kaupunkiympäristöä tulevaisuuden Vaasaan?
Katso netistä ja vastaa kyselyyn!
https://www.vaasa.fi/tiedote/yli-400-vuotta-vaasalaista-kaupunkirakentamista-millaista-kaupunkiymparistoa-tulevaisuuden
Kyselyyn voi vastata 22.5.–30.6.2017 ajan osoitteessa
www.vaasa.fi/arkkitehtuuri
Lainaus kaupungin sivuilta
Kaupunkikuva on pysyvä historiankirja
– Näkyvä elinympäristö on kaupungin tärkein kulttuuripalvelu asukkailleen. Sen kokee jokainen omasta halusta riippumatta, innostaa projektipäällikkö Marketta Kujala havainnoimaan ympäristöä.
– Kaupunkikuva kerrostumineen on pysyvä kaupunkikulttuurin historiankirja hyvässä ja pahassa. Siinä kuvastuu kaupungin kehittymisen vaiheet ja kunkin aikakauden arvostukset. Siihen jokainen rakentajasukupolvi tuo oman näkyvän ja usein pysyvänkin panoksensa, Kujala painottaa.
Kujalan sanoin vaasalaiset elävät ja asuvat hienossa kaupungissa, jolla on runsaasti kulttuurista arvoa ja samaan aikaan jatkuvasti kehittyvän kaupungin voimaa.
Kuvakysymys: MMM, mitä missä milloin?
Kuvat: AN
Kuvaa Vaasaa, ”ennen näkemätön yksityiskohta”
Kuvaan itse kotikaupunkiamme säännöllisesti, välillä tuntuu siltä, että jopa ihan päivittäin. Tämän vuoden teema minulla on ollut, ja jatkuu edelleenkin, Vaasan patsaat ja muistomerkit. (rojekti X=)
Usein otan kuvia niin, että saan rinnastaa usean kuvan sarjaan sekä kuvan kokonaisuudesta, että eri puolilta nähtyjä yksityiskohtia. Tällä tavalla uskon näkeväni ”paremmin”, ja kamera muuttuu silmieni apuriksi.
Nyt haastankin kaikkia kaupunkikuvaamisesta kiinnostuneet ottamaan 3 – 6 kuvan sarjoja mistä tahansa Vaasan kohteesta, teemasta, joka on sinulle avautunut uudella tavalla kuvattuasi sitä.
Kuvat voit julkaista tässä blogissa, tai lähettää minulle linkin johonkin sinun omaan sivustoon.
Tällainen kuvien jakaminen on tätä päivää! Kuvien yhteyteen oma nimesi mielellään. Myös muutama lause mitä, missä ja milloin tyyliin olisivat tarpeen.
Tämän blogijutun kuvat: Aimo Nyberg, Yksityiskohtia Cyclus -tilateoksesta, Stefan Lindfors, Pohjanmaan museon etupiha. Kuvattu 17.5. 2017.
Tekstin koonti: Aimo Nyberg
Yhteydenotot: aimonyberg(at)gmail.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti