torstai 4. toukokuuta 2017

Utlåtande om detaljplaneförslag nr 1057, Silorna


Kuva/bild: AN, Silorna, den 8 mars 2015


Till planlaggningen@vasa.fi

Utlåtande om förslag till förändring av detaljplan och tomtindelning.
Detaljplaneförslag nr 1057, Silorna.


Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry. - Invånarföreningen i centrala Vasa ICV rf. har vid sitt styrelsemöte den 4.4.2017 behandlat Vasa stads begäran om utlåtande angående detaljplaneförslaget nr 1057.

Mötet diskuterade ingående det faktum att ett utlåtande om det ovan nämnda förändringsförslaget omfattande tomtindelning för silorna efterfrågas trots att silorna ännu är klassificerade som skyddsobjekt. Den naturliga tågordningen borde väl primärt vara att staden antingen kungör ett fastslaget beslut om en fortsättning av silornas status som skyddsobjekt – eller ett beslut om upprivande av detsamma. Detta meddelas som kommentar till att det i texten till det följebrev (30.3.2017) som bifogades begäran om utlåtande, framgår att de som inte lämnat utlåtande om förändringsplanen inte anses ha något att anmärka på planen.

Föreningens ställningstagande till den framlagda planförändringen, efter att ett eventuellt beslut om upprivande av silorna som skyddsobjekt har vunnit laga kraft, innefattar inte den i planen föreslagna nybyggnationen i form av höghusbygge för högvalutabostäder. Föreningen poängterar däremot behovet av en öppen strandlinje som tillgodoser alla vasabors tillgång till en gemensam maritim miljö.

Vasa den 3 maj 2017

Aimo Nyberg ordförande för Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys / Invånarföreningen i centrala Vasa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...