keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Tunnistatko kuvan?

Känner du igen det här? I Svenska litteratursällskapets arkivs samlingar finns många fotografier som är svåra att placera eller bekräfta.

Tunnistatko tämän? Svenska litteratursällskapetin arkistojen kokoelmissa on paljon valokuvia, joita on vaikea yhdistää tiettyyn paikkaan tai saada varmuutta kuvien kohteista.

Tämä yllä oleva Kai Martosen (SLS / Österbottens traditionsarkiv) lähettämä linkki on erittäin mielenkiintoinen!

Nyt siis kaikki vanhojen valokuvien ystävät näitä kuvia tutkimaan, - vaikka ihan suurennuslasin kanssa!

Kai on laittanut nettiin kymmeniä vanhoja tuntemattomia valokuvia. Jotkut niistä on identifioitu aika nopeastikin, eli apua tunnistamiseen on jo saatu! Monet kuvista on paikallistettu Vaasaan ja Pohjanmaalle, mutta tunnistamattomia kuvia on vielä paljon. Kuvat löytyvät eri kokoelmista Vaasan tai Helsingin arkistoista. Valokuvat ovat voineet kuulua perheille, jotka ovat asuneet useilla eri paikkakunnilla Suomessa tai matkustelleet sekä kotimaassa että ulkomailla.

Nyt tarvitaan apuasi tuntemattomien paikkojen tunnistamiseen! Jätä kommentti kuvan alle SLS:n sivuilla tai lähetä tietosi osoitteeseen flickr(at)sls.fi

Kuvat SLS:n sivulta. Näitä kuvia on jo kommentoitu, ja ne on tunnistettukin. Ylempi rakennus on ilmeisesti Vaskiluodosta, (Kunde möjligtvis vara ett av husen som finns längs med stranden i Vasklot i Vasa?) ja alempi on ehkä Gerbystä.

Känner du igen det här?

I Svenska litteratursällskapets arkivs samlingar finns många fotografier som är svåra att placera eller bekräfta.
Bilderna är tagna ur olika samlingar som bevaras antingen i Vasa eller i Helsingfors arkiv. Fotografierna kan ha tillhört familjer som har bott på flera orter i Finland eller som har företagit resor både i hemlandet och utomlands.

För att identifiera okända platser behöver vi din hjälp! Skriv en kommentar under bilden eller skicka informationen till flickr(at)sls.fi
1 kommentti:

  1. Hej, roligt att se att så många bilder redan blivit identifierade. Bilderna är publicerade i originalstorlek så inga förstoringsglas behövs, högerklicka bara på bilden på Flickr och välj originalstorlek.

    VastaaPoista

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...