keskiviikko 18. joulukuuta 2013

1000 uutta autoa joka vuosi


Kuvat: AN. Erilaisilla liikkumismuodoilla on omat kannattajansa.

Pohjalaisessa oli (16.12.2013)tärkeä kirjoitus. Tiedossa oleva Vaasan keskustaa koskeva ongelma, eli autojen määrän kasvu, ei ole viime aikoina helpottunut, - päinvastoin. Vaasalaiset ostavat joka vuosi tuhat autoa lisää.

” – Me emme halua, että autokanta kasvaa kaupungissa näin nopeasti. Ainakin kakkosauton hankkimista voisi lykätä käyttämällä joukkoliikennettä, toteaa kaupungin kuntatekniikan johtaja Markku Litmanen.”

Markku Litmanen esittää lehtikirjoituksessa hyvän tilannearvion, ja kannatettavia toimia autoistumisen haittojen minimoimiseksi. Viisaana miehenä Markku Litmanen osaa ajatella asioita monipuolisesti, ns. eri näkökulmista. Niin pitääkin. Jokaisen meistä olisi syytä miettiä asioita myös omien intressien lisäksi kokonaisuuden kannalta. Joukkoliikenteen parantaminen on yksi tärkeimmistä asioista. Pysäköintiin ja parkkitiloihin liittyvät ratkaisut ovat myös aivan oleellisia asioita niin Vaasan ostoksille ja myös töihin tulevien kannalta kuin myös täällä keskustassa asuvien autoilijoiden kannalta. Teollisuuden, kuljetusliikenteen tarpeet ovat myös tosiasioita, samoin kevyenliikenteen ja jalankulkijoiden tuntemukset, mm. turvallisuudesta.

Suunnittelulle tilastot ym. mitatut faktat ovat perustotuuksia. Tämän lisäksi aito tilanteen tarkkailu ja eri tahojen rehellinen kuuleminen ovat ammattitaidon paras todiste. Tätä onneksi Vaasasta löytyy.

Mitä pitää tehdä, jotta autot eivät saa ns. ylivaltaa, vaan täällä ihmiset ja autot voivat löytää sellaisen tasapainon, jossa keskusta-alueet pysyvät viihtyisinä, kauniina, toimivina ja myös liikenteellisesti sujuvina?

Asukasyhdistyksemme syyskokous velvoitti v. 2014 yhdistyksen hallitusta laatimaan kannanoton pysäköinnistä / asukaspysäköinnistä. Tässä meille haastetta heti alkukeväästä. Valmista saadaan toivottavasti viimeistään kevätkokoukseen mennessä toukokuussa.

Tee Sinäkin ehdotuksia, tai kerro omista kokemuksistasi autoistuvassa Vaasassa. Kirjoita ajatukset ylös, ja jos haluat, ne voidaan julkaista tässä blogissa! Tai toimita mielipiteesi asukasyhdistyksemme hallitukselle. Näin saadaan aikaiseksi mahdollisimman hyvä kannanotto kevätkokouksellemme!

Yhteydenotot osoitteeseen aimonyberg(at)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...