sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Puita kaatuu


Kuva: AN. Hovioikeuden puisto, 29.12.2013.

Puistoissa puuston hoito vaatii toisinaan huonokuntoisten puiden poistamista, yli-ikäiset ja mm. lahovaurioiset puut ovat vaaraksi niin ihmisille kuin myös katujen varsien autoille ym. omaisuudelle. On ymmärrettävää, että puistojen puuston hoidosta ja esim. puiden kaatamisista / uusista istutuksista päättävät asiantuntijat, alan ammattilaiset.

Kaikella elollisella on oma elinkaarensa. Voimme täällä Vaasassa olla todella tyytyväisiä siitä, että kaupungissamme on ollut kautta aikojen, ja on edelleen huippu hyviä kaupungin puutarhureita, ja heidän apunaan osaavia erialojen ammattilaisia. Puistoistamme pidetään erinomaisen hyvää huolta.


"Vaskiluodon pururadan ja Niemeläntien välistä harvennetaan metsää. Mitäköhän varten? Minusta ei ainakaan ole hauskaa nähdä pururadalta tielle. Pala palalta aiotaan ihana metsä pilata."

Kuva ja tekstilainaus T A-S:n FB-sivuilta.

Nämä puiden kaatamiset, puuston harvennukset, tai mikä toimenpiteen tarkoitus nyt sitten onkaan, ei sen sijaan ole mitenkään puolustettavissa! Päinvastoin. Kyse on mitä todennäköisimmin laittomasta teosta.

Tämä vuoden viimeisellä viikolla aloitettu ”projekti”, mahdollisesti päällikkötason lomaviikolla alkuun pantu ”harvennushakkuu” täyttää suorastaan provokaation mittasuhteet!

Kenen vastuulla työ on aloitettu? Tämän haluan kysyä ja myös selvittää!

Kohde on nimittäin aluetta, josta on edelleen menossa oikeusprosessi korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Kaupunki on asianosallinen mitä suurimmassa määrin, koska on itse vienyt Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, ja asia koskee mm. Niemeläntietä.

Näissä olosuhteissa olisi todella pitäydyttävä kaikista aluetta koskevista toimenpiteistä ehdottomasti siihen asti kunnes uudet, lainvoimaiset kaavaratkaisut astuvat voimaan.

Asukasyhdistyksemme on myös asianosallinen. Tilanteen selvittely jatkuu.

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj. 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...