torstai 3. tammikuuta 2013

Uumajan ja Vaasan logistiikkakeskukset

Myös tämä Vaasan maantieteellisestä sijainnista kertova kuva kannattaa mielestäni julkaista näillä asukasyhdistyksemme sivuilla.

 

Kuvanmuokkaus: AN. Etäisyydet Vaasasta ovat erinomaiset, kaikkialle Pohjoismaihin, myös Baltian maihin, Pietariakaan unohtamatta.

Myötätuulessa oleva pohjoismaiseen yhteistyöhön suuntautuminen on erinomainen asia niin koko Suomelle kuin erityisesti myös Vaasalle. Pohjoismaat, joihin toki Islantikin kuuluu, ovat historiallisesti, kulttuurillisesti, ja etenkin talouteen ja sosiaalisen hyvinvointiin liittyvien arvojen suhteen meille kaikkein läheisimmät ja tutuimmat naapurit, kumppanit.

Huomenna perjantaina 4.1.2013 ”uudelleen syntynyt ” M/S Wasa Express seilaa neitsytmatkallaan Vaasasta Uumajaan (9 – 12) ja takaisin illalla (18 – 23). Uumajan kunnan ja Vaasan kaupungin perustama varustamoyhtiö NLC Ferry Ab/Oy on käsittääkseni saanut hyvin myönteisen vastaanoton Merenkurkun molemmin puolin. Odotukset ovat nyt kohtuullisen suuret, ja toivoa sopii, että tästä alkaa taas uusi yhteistyön aikakausi (vanhat hyvät ajathan eivät koskaan palaa) Vaasan ja Uumajan välillä.

Taxfree tuskin voi palata tälle EU:n tärkeälle, mutta sisäiselle laivareitille. Tulevina vuosina voitaneen kuitenkin odottaa merkittävää menestystä toivottavasti elpyvän matkustajaliikenteen lisäksi erityisesti rahtiliikenteen kasvusta. Siinä vaiheessa, kun logistiikkakeskukset Merenkurkun molemmin puolin saadaan täyteen käyttöön, on Vaasalla mahdollisuus olla hyvinkin kansainvälinen portti maailmaan ja maailmalta Suomeen / maamme kautta Venäjälle, kenties jopa pohjoiseen, Barentsin merelle.

Uumajan logistiikkakeskus, Nordic Logistic Center

Vaasan seudun logistiikka-alueen suunnitelmia, aikatauluja, ja joitain tietoja tämän päivän tilanteesta löytyy ainakin nettiosoitteesta vaasaparks.fi/yritysalueet/ 

Lopuksi vielä, Vaasanlaivojen WASA EXPRESS on lyhin meritie Suomesta Ruotsiin!

Eiköhän lähdetä risteilylle! Heti tammikuussa, tai viimeistään kesällä!

TUTUSTU:www.vaasanlaivat.fi  tai FB-sivustolla Vaasanlaivat-Vasabåtarna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...