maanantai 7. tammikuuta 2013

Kuvaaminen tosi suosittua!



Kuva: AN

Tänään oli miellyttävää palata töihin, palata kouluun, kun tiesi odottaa - jotain tosi upeeeta!

Digitaalinen valo- ja videokuvaus on mullistanut, ei vain määrällisesti vaan myös laadullisesti, lasten ja nuorten innostuksen kaikenlaisiin kuviin, -kuvien katseluun, kuvien tuottamiseen, muokkaamiseen, - ts. kuvallinen ajattelu harppoo eteenpäin nopeudella, jota on vaikea sanoin kuvailla. Opetukseen on toki ennenkin ollut saatavilla hienoa oheismateriaalia, mutta nyt on saatu kaikkien vapaaseen käyttöön TODELLA HIENO OPETUSKOKONAISUUS lyhyiden ja pitempienkin videoiden tekoon!

 SUOSITTELEN! Tähän sivustoon kannattaa tutustua! http://kaikkikuvaa.fi/

Sivusto on suunnattu ensisijaisesti 9 – 15 -vuotiaille. Trailereista näkyy alakoululaisten valtaisa innostus tehdä pienryhmissä omista yhdessä keksityistä käsikirjoituksista ”äksöniä”.
Mikään ei estä myös ”isona” innostumasta tästä liikkuvan kuvan ihmeellisestä maailmasta! Varsinkin, jos saa jonkun muun mukaan innostumaan, niin voi olla, että päästään aivan hulvattomiin lopputuloksiin.

Videoiden tekemiseen ei nykyään enää tarvita erillistä videokameraakaan, nyt riittää vähän parempi kännykkä tai keskinkertainen, uudehko kamera. Oman tuotoksensa voi myös siirtää muutamassa sekunnissa vaikka koko maailman ihmeteltäväksi nettiin, jos niin haluaa (ja kuvauksen aihe on sen arvoinen).

Hyvin usein nähdään uutislähetyksissä amatöörikuvaajien otoksia, pätkiä jostain tilanteesta, jossa tavalliset ihmiset kännyköineen ovat olleet ainoina todistajina maailmahistoriallisestikin merkittäville tapahtumille.

Sivustolla on myös kilpailu, johon voivat tosin osallistua vain 9 – 15 -vuotiaat. Me muutkin saamme toki innostua videoiden, elävien kuvien tekemisestä!

Minulla oli tänään kahden peruskuvataidetunnin lisäksi kaksikin ryhmää, neljän tunnin verran, video-ja valokuvausopetusta. Ysiluokkalaisille, innostuneille, lahjakkaille kuvaajille! Työvuosi lähti taas hyvin liikkeelle!


Odotettavissa lähiaikoina myös tälle sivustolle YOUTUBE – linkkejä!

Käy tutustumassa myös http://www.vaasalaisia.info/ sivustoon, siellä on todella kivoja ja onnistuneita kokeiluja, niin haastatteluja kuin harrastustenkin esittelyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...