torstai 2. heinäkuuta 2020

Bäckmanin ja Kankaanpään valokuvia katukuvassa

Valokuvat entisiltä kadunkulmilta koristavat sähkökaappeja

Aivan uskomattoman hienoja valokuvia Vaasasta vuosikymmenten takaa!

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/valokuvat-entisilta-kadunkulmilta-koristavat-sahkokaappeja/

”Valokuvista muodostuvan näyttelyn nimi on Näillä kulmilla ennen – kuvia Vaasasta ja siihen on koottu 40 valokuvaa Gunnar Bäckmanilta ja Jukka Kankaanpäältä. Molemmat ovat pitkän linjan valokuvaajia ja vaasalaismaisemien ikuistajia.”

Sen lisäksi, että näitä valokuvataideteoksia voi käydä katsomassa LIVENÄ kantakaupungin kaduilla, niin kuvat on koottu myös nettiin karttasovellukseen! Todella hienoa, ja kiitoksen paikka kaupungin kulttuuripalvelun ja karttapalvelun ahkerille ja osaaville tekijöille.

Reitti valokuvineen löytyy karttasovelluksesta osoitteessa:

https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/naillakulmilla/.


 
Kuvalainaus Vaasan kaupungin sivuilta.

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut on toteuttanut kahden vaasalaisvalokuvaajan kanssa pop up-henkisen näyttelyn kaupungin keskustan sähkökaappeihin. Reitti löytyy myös karttasovelluksesta.

 

Molemmilta valokuvaajilta on ilmestynyt kaupunkimaisemaa esittävät valokuvakirjat. Bäckmanin Mitt Vasa – Minun Vaasani julkaistiin vuonna 2013 ja Kankaanpään Ulkona vuonna 2012.

Näiden persoonallisten valokuvaajien mainitut kirjat löytyvät allekirjoittaneen kirjahyllystä, Vaasa – kotiseutu kirjojen joukosta. Suosittelen niiden katselua kaikille (saa minulta lainaksikin, ellei itsellä ole tai mistään löydä). Minulle nämä kirjat ovat erinomaisia Vaasa ennen ja nyt oppaita, sillä omat ensimmäiset muistikuvat ja valokuvat Vaasasta ovat vasta 1980 – luvulta.


Katso aikaisempi blokirjoitukseni

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2012/03/kuvia-vaasasta.html


Katso aikaisempi blogikirjoitukseni

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2013/11/global-and-local.html

 

Tekstin koonti: Aimo Nyberg
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...