keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Töissä ”pilvien korkeudella”

Näitä näkymiä kuvasin tiistaina 14.7.2020.

Laitoin jalustan parvekkeellemme ja suuntasin kamerani läheiselle rakennustyömaalle, eli tuohon Vaasan keskussairaalan uudisrakennukseen, H-taloon ja sen nostureihin.

Muutaman kuukauden on näitä nostureiden liikkeitä tullut seurattua, vaimon kanssa aamukahvipöydässä ja toisinaan pitempäänkin.

Jäin taas uteliaana seuraamaan nostureiden päivän ”akrobatianäytöstä ”. Jotain erikoista oli selvästi tekeillä. Näytti siltä, että korkeinta nosturia ryhdyttiin purkamaan. Matalammat nosturit jatkoivat edelleen täyttä päätä nostamisiaan.

Tällä rakennustyömaalla riittää vilskettä. Työtä tehdään joka puolella, kerroksissa ja katolla. Yksi etappi on nyt saavutettu, kun 10. kerros, eli ylin kerros on nostettu paikoilleen.  

Valmis tämä sairaalan laajennus on Kotikäynti-lehden mukaan vasta vuonna 2022.

Seurasin tuon suurimman jättikokoisen nosturin purkamista kerrostalon kuudennen kerroksen parvekkeelta. Hyvin suurella kunnioituksella. Aivan uskomattomia osaajia ovat nuo ”pilvien korkeudella” työpaikallaan hyörivät miehet! Hitaasti mutta varmasti miehet purkivat nosturin ylimmät osat yksi kerrallaan erilleen, ja lähettivät ne alas muutama päivä sitten paikalle tuodulla pystytys/purkunosturilla.

Tässä kuvia tältä päivältä. Korkeimman nosturin purkutyöt jatkunevat vielä keskiviikon.Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...