lauantai 17. elokuuta 2019

Vanha Vaasa -päivä 18.8.2019

Mainostan ja suosittelen kaikille tätä kotiseututapahtumaa! Siis kaikille meille muillekin, eikä vain Vanhan Vaasan asukkaille.
Vanha Vaasa päivä / Gamla Vasa dagen

Sunnuntaina 18. elokuuta 2019 klo 10.00 -

Tapahtuman järjestää Vanha Vaasa asukasyhdistys yhdessä muiden tahojen kanssa, kuten Vaasan kaupunki, seurakunta, eri yhdistykset ja alueen aktiivit.

Ohjelmasta saa tietoja esim. Vanhan Vaasan museon sivulta

https://vaasankaupunginmuseot.fi/vanhan-vaasan-museossa-on-sunnuntaina-18-8-ohjelmaa-kaiken-ikaisille/
 
ja museon facebook sivulta

TÄÄLTÄ

 Lainaus

"Vanhan Vaasan museo on mukana sunnuntaina 18. elokuuta pidettävässä Vanha Vaasa -päivässä. Museolla on päivän aikana maksutonta ohjelmaa koko perheelle. Museossa voi nähdä vanhoihin asuihin pukeutuneita historian elävöittäjiä ja pihalla voi pelata pihapelejä, kirmata keppihevosradalla tai kuunnella musiikkia. Kaiken ikäisille sopivaan vaakunatyöpajaan voi osallistua klo 11-16. Museossa pidetään yleisöopastukset ruotsiksi klo 12 ja 14 sekä suomeksi klo 13 ja 15. Kierrokselle mahtuu enintään 30 osallistujaa. Vanha Vaasa -päivän järjestää Vanhan Vaasan asukasyhdistys. Vanhan Vaasan museo löytyy osoitteesta Kauppiaankatu 10. Museossa on pieni kahvila ja sen yhteydessä museokauppa. Museo on avoinna elokuun loppuun saakka ti-su klo 10-17 ja sisäänpääsy on tänä kesänä ilmainen. 

*** 

Gamla Vasa museum deltar i Gamla Vasa-dagen som arrangeras söndagen den 18 augusti. Museet har gratis program för hela familjen under dagen. I museet kan man se människor återuppliva historien i dräkter från gamla tider och man kan spela gårdsspel, ränna runt på käpphästbanan eller lyssna på musik. En verkstad där heraldiska vapen tillverkas och som lämpar sig för alla åldrar kan man delta i kl. 11–16. I museet hålls guidningar för allmänheten på svenska kl. 12 och 14, och på finska kl. 13 och 15. På en guidning ryms högst 30 deltagare med. Gamla Vasa-dagen ordnas av Gamla Vasa invånarförening. Gamla Vasa museum finns på adressen Köpmansgatan 10. I museet finns ett litet kafé och i samband med det en museishop. Museet håller öppet till slutet av augusti ti–sö kl. 10–17, och i sommar är det gratis inträde."

Lainaus päättyy


Tänään lauantaina 17.8. Vanhassa Vaasassa  näytti iltapäivällä tältäVanhassa Vaasassa on nykyään hyvät tienviitat ja infotaulut.


Uusin "löytö", torialue 1700-luvulta on varmaankin monelta vielä näkemättä (infotaulukaan ei vielä ole).


Asemakaavakartta -teos on jälleen alkuperäisellä paikallaan museon päätyseinällä.Pohjanmaan museon toimesta myös tähän v. 1808 - 1809 Suomen sodan muistomerkkiin on saatu palautettua siitä vuosikymmeniä puuttunut osa (Jämtlands fältjägarr. –rykmentin ”nappi” eli sinetti).

Pyhän Marian kirkon raunioilla käy turisteja, ja nykyään jo ihan vaasalaisiakin. Historiasta riittäisi tutkittavaa vielä vaikka kuinka.Alue ei ole kovin laaja, silti katsottavaa ja ihmeteltävää kyllä riittää, useammaksikin kerraksi.


Kuvat: AN 17.8.2019.
HUOM! 

Myös Vanhan Vaasan patsaisiin ym. muistomerkkeihin voi tutustua milloin vain, omatoimisesti Vaasan kaupungin karttapalvelun mobiilisovelluksen avulla. Kulkemalla kännykkä mukanaan patsaalta toiselle paikan päällä, tai vaan virtuaalisesti kotikoneella, tabletilla, kännykällä.

Ellet ole jo tutustunut tähän sovellukseen, niin kurkkaa tänne

https://kartta.vaasa.fi/patsaat/

Tästä karttasovelluksesta saat lisätietoa Vaasan patsaista, muistomerkeistä ja muistolaatoista ja niiden historiasta. Jokaisen muistomerkin tiedoista löytyy valokuva, teoksen nimi, julkistusajankohta, sijainti ja lyhyt esittelyteksti. Linkki ohjaa myös vaasaennenjanyt blogiin, josta löytyy suomeksi lisätietoa jokaisesta kohteesta.

Kuvat ja tekstin koonti: Aimo NybergEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...