maanantai 5. elokuuta 2019

Nousee, nousee korkeuksiin


Kuva: AN 4.8. 2019. Nostureita Vaasan keskussairaalan työmaalla

Pohjanmaan Sote-talo alkaa kohota kohti korkeuksia, Rakentamisvaihe vie vielä reilusti aikaa, mutta kun valmista tulee, niin sairaalan nykyinen päärakennus jää korkeudessa selvästi toiseksi.

Mitä sairaala-alueella lopulta toteutuu ja minkälaisena, sitä ei varmuudella tietenkään kukaan voi tietää. Kaupunginvaltuusto on 9.10.2017 hyväksynyt asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen n:o ak989, eli jotain tämän suuntaista voidaan vuosien mittaan odottaa toteutuvan.

Katso hyväksytty kaava.
https://www.vaasa.fi/kaavoitus/ak0989


Hyväksytyt ratkaisut voivat “elää”. Esimerkkinä mainitsen toteutetun Parkkitalon korottamisen. Tämän seurauksena saattaa olla myös se, että lopullinen päätös siirtää pesäpallostadion jonnekin muualle siirtyy epämääräiseen tulevaisuuteen. Ehkä hyvä näin. En tosin ole perilla asian tämän hetkisestä vaiheesta. Seurataan tilannetta.

“Nyt Parkkitalossa on kaiken kaikkiaan 536 pysäköintipaikkaa. Myös paikkatilanteesta kertova järjestelmä on uudistettu.” (Lainaus sairaan nettisivulta)


Kuva: AN 28.7. 2019. VKS:n Parkkitaloa korotetaan.

Myös Vaasan moottoritiellä, kaupungin puoleisessa päässä on kesän aikana ahkeroitu kovasti. Liikenneympyrä on kohtapuolin valmis. Katu sairaalan suuntaan on vielä kovasti kesken. Laitetaan siitäkin sitten kuvia myöhemmin.


Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...