lauantai 3. elokuuta 2019

Jättipalsamia löytyisi kitkettäväksi ympäri Vaasaa

Torjuntatalkoita, joihin alueiden asukkaat osallistuisivat, on järjestetty Vaasan seudulla luvattoman vähän.

Myöskään oma asukasyhdistyksemme, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry, ei ole vieraslajien torjuntatalkoita tietääkseni koskaan järjestänyt. Tänä vuonna taitaa ainakin jättibalsamin osalta olla jo myöhästä alkaa organisoida tällaista tapahtumaa.

Yksin yhdistyksemme ei tällaiseen taida edes kyetä. Mutta kenties yhteistyössä muiden seurojen ja yhdistysten kanssa voisimme saada homman ainakin alkuun. Torjuntatalkoita tarvitaan vuodesta toiseen, ja näin pikkuhiljaa voitaisiin päästä voiton puolelle, ja saada tällaiset haitalliseksi luokitellut lajikkeet minimiin.Kuva: AN, 28.7.2019. Jättibalsamilla on kauniit kukat.


Olisiko jo aika meidänkin ryhdistäytyä?

Kyllä, ainakin itse olisin valmis tällaiseen yleishyödylliseen ja kaupungin tavoitteita tukevaan toimintaan. Mukaan tarvittaisiin ehdottomasti myös nuorempaa väkeä. Sellaisia, jotka ovat olleet jo  aikaisemmin tätä työtä käytännössä tekemässä.

Löytäisimmekö me tähän hommaan vetäjän, organisoijan jostain toisesta asukas- tai muusta paikallisesta yhdistyksestä tai seurasta? Yhteistyöllä voidaan saada näkyvää jälkeä aikaan tässäkin asiassa!

Kaupungin ohjeita asiaan liittyen löytyy kyllä. Tämän vuoden osalta ollaan jo myöhässä mutta ensi vuonna voisimme olla hyvä olla ajoissa liikkeellä.

https://www.vaasa.fi/sites/default/files/atom/viheralueen_kuulutuksia_10.4.2019_suomi.pdf


Jossain sentään talkoita on! 

Jättipalsamin torjuntatalkoot Vähäkyrön Kirkkosaaressa! 

Paikka: Kaavontönkkä

Aika: Tiistaina 6.8.2019 klo 15.00 – 17.00

Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Katso lisää tapahtuman facebook sivulta TÄÄLLÄ

Lainaus sivulta

Tiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus yhdessä Vaasan kaupungin ja Kyrön Seudun Luonnonsuojeluyhdistys r.y. kanssa järjestää kaikille avoimet jättipalsamin kitkentätalkoot! Jättipalsami valtaa alaa alkuperäiseltä kasvillisuudelta ja lisää eroosioriskiä lyhyen juuristonsa vuoksi. Lajin siemenet leviävät pitkälle vesistöjen kautta, joten vesistöjen varrella olevat kasvustot on tärkeää saada poistetuksi leviämisen estämiseksi.

Talkoopaikkana toimii Vähänkyrön Kirkkosaari. Järjestäjä tarjoaa hanskat, pientä purtavaa ja juomat talkoolaisille. Vähentääksemme kertakäyttöastioiden käyttöä, ota oma muki mukaan mehua varten! Lisäksi tarvitset mukaan reipasta mieltä ja säänmukaisen vaatetuksen!

Tule mukaan tekemään tärkeää luonnonsuojelutyötä lähialueesi hyväksi! Tervetuloa mukaan hommiin!

Lisätietoja, Joni Kivimäki (ELY) Ilona Laine (ELY)

Vieraslajeista lisätietoa
www.vieraslajit.fi

Omia vieraslajihavaintoja voi ilmoittaa ylläolevaan osoitteeseen, tai mobiililaitteella helpommin
https://viekas.laji.fi/

Lainaus päättyy


Kuva ja jutun koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...