maanantai 26. elokuuta 2019

Parempaan pystyttävä


Kuva: AN, heinäkuu 2019. Vaasan edustalla meriveden pinnalla kukkivaa ahvenvitaa, lokin sulka, ja vedessä … ties mitä?

Kesän 2018 jälkeen oletus oli varmaankin kaikilla, ettei koettu jätevesikatastrofi toistu enää tulevina vuosina.

Toisin kävi. Onkilahteen valui tämän vuoden 2019 heinäkuun lopulla Kirkkopuistikolle keväällä valmistuneesta kerrostalosta hulevesiputkeen väärin kytketyn jätevesiviemärin puhdistamolle tarkoitetut p….t puolen vuoden ajalta.

Täysin käsittämätöntä huolimattomuutta, jossa syyllisiä eivät mielestäni ole vain jokin yksittäinen taho, tehty virhe, tai tekemättä jätetty teko, vaan ennemminkin koko porukka: suunnittelusta alkaen, toteutuksen jokaiseen vaiheeseen asti. En voi mitenkään käsittää sitä, itsekin nuoruudessani rakennustyömaalla apumiehenä olleena, että nykypäivänä töissä on sellaisia työmiehiä, jotka eivät tajunneet mitä tekivät, kun kytkivät jätevesiputken hulevesijärjestelmään.

Vastuunottamisesta tapahtuneesta vahingosta pitää tottakai kääntyä työmaavalvonnan ja viranomaistenkin puoleen. Mitä kaikkea tästä seuraa, siitä kuultaneen vielä.

Viime vuonna tätä pidettiin harmillisena yksittäistapauksena. Eikä nytkään tätä pidä ajatella uutena normaalina. Ei kahta ilman kolmatta sanonta ei missään nimessä saa tällä kertaa pitää paikkaansa.

Kaupungin toimiin asian hoitamisessa tulee luottaa, kuten myös uskoa rakennusfirmojen kykyyn korjata virheensä.

On hyvä, että asia sai suuren julkisuuden, ja että me tavalliset asukkaat olemme painavan kantamme vahvasti eri somen kanavilla ilmaisseet. Taisi olla niin, että tämän kesän, heinäkuisen vuodon, toi esille yksityinen kansalainen. Lomakauden viranomisvalvonnan lisäksi näyttää olevan tarpeen, että vaasalaiset antavat omaa palautettaan aina välittömästi, kun näkevät puutteita, vakaaviakin ongelmia lähiympäristössämme.

Sisäsatamaan suunnitellaan kelluvaa terassia, uimapaikkaa jne. Hietasaaressa ym. olevat yrittäjät, ja jokainen merestä, uimisesta, kesästä nauttiva vaasalainen ja turistit ansaitsevat parempia tulevia vuosia 2020-luvulla!

Syksyt ovat Vaasassa yleensä kaunista ja lämmintäkin aikaa. Uimakautta on mahdollista jatkaa vielä!

Kaupungin sivuilta voi seurata vedenlaatumittausten tilannetta.

Viimeisin tiedote: 26.8.2019

https://www.vaasa.fi/uutinen/vaasan-kaikki-uimarannat-ovat-kaytossa


VAASAN UIMARANNAT

https://www.vaasa.fi/palvelut/vaasan-uimarannat

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...