perjantai 28. syyskuuta 2018

Erikoisia puita Vaasassa

Tällä viikolla vietettävän METSÄVIIKON kunniaksi tämä blogijuttu.

Olen tehnyt tähän blogiin suuren määrän juttuja, esitellyt Vaasan patsaita, muistomerkkejä, muistolaattoja. Toinen suuri kiinnostuksen kohteeni on luonto, kaupunkiluontokin. Vaasassa kun tätä löytyy. On puistoja, metsiä, puistikoita ja viheralueita eri puolilla kaupunkia, myös aivan ydinkeskustassa.

Vaasan puistot, jopa yksittäiset puut ansaitsisivat päästä esille, saada oman nettisivustonsa, tai vaikkapa fb-sivuston.

Wikipediaan luettelo Vaasan puistoista on aloitettukin, jo viime vuoden 2017 puolella, kun patsasprojekteihin liittyen täällä Vaasassa vieraili wikipedia kirjoittamisen asiantuntijoita Tampereelta ja Helsingistä. Tämä hanke on vaan pahasti jäänyt uinumaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Vaasan_puistoista

Tätä pitää viedä eteenpäin!

Otan tähän esille yhden puun. Se kasvaa Hietalahden puistossa. metsän sisällä, siellä risteilevien polkujen keskellä. Puu on erikoinen, vai mitä? Kyseessä on siis useampi yksilö yhdessä, ja samassa kokonaisuudessa jopa kaksi lajia!Olisi mielenkiintoista saada tietää tästä lisää, - osaako kukaan kertoa puun vaiheista jotain?

Kuvat: AN 28.9.2018. Hietalahden puisto

Metsä asiaa, ja metsäviikosta lisää tietoa täällä

https://smy.fi/

Kerro ja esittele sinäkin jokin puu, tai muu kohde tässä blogissa!

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...