perjantai 28. syyskuuta 2018

Tunnelmia tänään perjantaina

Tänään 28.9. 2019 aamulla Vaasassa on kaunis, aurinkoinen, kuulas syysaamu.

On tyyntä, myrskyt ovat ohi taas tällä erää. Tummat, synkät pilvet ovat väistymässä. Tästä päivästä on lupa odottaa kaikin puolin hyvää ja mukavaa perjantai päivää.

Toivotaan myös iloisia uutisia eduskunnasta, sote-valiokunnasta.

Kuvat 1 ja 2. AN, 28.9.2018. Horisonttinäkymät kotiparvekkeelta Raastuvankadulta länteen, Vaasan keskussairaalaan päin, ja pohjoiseen ortodoksikirkon ja vesitornin suuntaan.

Kuvat 3 ja 4. AN. 28.9.2018. Puolenpäivän jälkeen nousivat tummat pilvet uudelleen täyttämään taivaan. Hetken päästä myös puhdistava sade puhkaisi maiseman, rintama kulki yli Vaasan rantaviivan, kätki hetkeksi katseilta horisontissa Vaasan keskussairaalan, kuin muistuttaakseen kaikkia tämän päivän ratkaisuista Helsingissä.

Uutiset Helsingistä kuuluivat medioiden kautta, - äänestystä lykätään taas. Sote-valiokunta jatkaa kokonaisuuden kanssa tiistaina… Ratkaisu Vaasan sairaalan päivystysasiasta, mukaan pääsystä laajan päivystyksen sairaalaksi, eli 12+1 mallin kohtalosta on edelleen täysin auki. Kuten ilmeisesti koko sote asiakin.Kuva 5, AN, 28.9.2018. Me katutason tallaajat, tavalliset kansalaiset, uskomme ja toivomme päättäjien pystyvän ratkomaan asioita faktoihin nojautuen, maamme lakeja oikein soveltaen, ja koko Suomen parasta ajatellen. Vaasan seudun näkökulmasta asiaa katsoen on aivan päivän selvää, että kielivähemmistön aseman turvaaminen edellyttää Vaasan keskussairaalan mukaan ottamista 13 laajan päivystyksen sairaaloiden kokonaisuuteen.

Sateenkaaren näkeminen tuo onnea, - sen nähdessään saa toivoa! Näin meille lapsena sanottiin, ja taisimme omassa perheessämmekin tämän perinteen siirtää eteenpäin tyttärillemme…

Toivoa on, tässä VKS asiassakin!

Asioiden on tapana järjestyä, uskon näin olevan tässäkin asiassa.


Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...