torstai 20. syyskuuta 2018

Timo Jousmäki ottaa vahvasti kantaa


Kuva: M-L.K. 16.9.2018. Hietalahden Villan alueen istutuksia. Villa Sandvikenin ympäristöä on taas tänäkin kesänä paranneltu monin tavoin.

Tämä lehtijuttu kannattaa lukea

Pohjalainen 20.9.2018:

Viheraluepäällikkö Timo Jousmäki tyrmää Vaasan kaupungin investointitahdin - ”Varmasti saan juntin, kalkkiksen ja ilonpilaajan leiman” 

https://www.pohjalainen.fi/

Vaasan kaupungin viheralueyksikön päällikkö Timo Jousmäen kirjoitus aamun Pohjalaisessa on painava puheenvuoro. Se kannattaa ottaa tosissaan. Ei pidä kuvitella, että kaupunkikuva on pelkällä olemassaolollaan kaunis, vetovoimainen, siisti ja toimiva.

Ei, ei todellakaan. Vaasa on koko olemassaolonsa ajan ollut valtakunnan kuuluisimpia puistikoiden ja puistojen kaupunki. Merenrantakaupungeistamme yksi kauneimmista. Täällä on poikkeuksellisen hyvin aivan rantaan, länteen ja auringonlaskun suuntaan avautuva ruutukaavaan rakennettu kaupunkikeskusta.

Tämä C.A. Setterbergin luomus herättää edelleen ihastusta täällä vierailevien alan asiantuntijoiden parissa. Ja kyllä me vaasalaisestikin tämän tiedämme, vaikka emme aina tätä oikein muista ääneen sanoa.

Viheralueyksikölle, kaupungin puutarhan ahkerille, aikaansaaville, luovaa mielikuvista vuodesta toiseen osoittaneille työntekijöille ja työnjohdolle on syytä lähettää taas tänäkin vuonna mahtavat kiitokset! Teette kaupunkikuvamme kannalta ehkä jopa tärkeintä, näkyvintä työtä! Kiitos, olette kauneuden lähettiläitä, teette korvaamatonta työtä, olkaa ylpeitä itsestänne!

Jos työnne taso romahtaisi, se olisi meille kaikille masentava kokemus. Puolustetaan kaikin keinoin nykyisen hyvän tason säilymistä, ja uusien resurssien saamista, jos ja kun kunnossapidettäviä kohteita on tullut ja tulee jatkossa lisää. On uskomatonta lukea lehtikirjoituksesta, että Vähänkyrön liittäminen kaupunginosaksi Vaasaan ei tuonut viheralueyksikölle lisää voimavaroja. Siellä olisi melkoiset mahdollisuudet myös edetä, saada alueen merkitys näkyväksi, kaikille vaasalaisille ja laajemminkin turisteille.

Hyvä, että lehtijutussa kerroit myös tästä työllistämisnäkökulmasta, siitä eivät ihmiset, päättäjätkään ehkä juurikaan tiedä.

Toivotan Vaasan kaupungin viheralueyksikölle hyvää loppusyksyä, ja intoa tuleville vuosille pitää tasoa edelleen korkeana.

Kaupungin päättäjille soisin avarakatseisuutta nähdä ja kokea tärkeäksi asiaksi kaupungin kunnossapitämisen, kaiken kaikkiaan, eikä vaan uusiin investointeihin panostamista. Eteenpäin on syytä tottakai mennä, maltilla kuitenkin, jotta pystytään huolehtimaan myös nykyisistä kohteista.

Aimo Nyberg
Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...