torstai 27. syyskuuta 2018

Rojekti X= ei saanut apurahaa


Rojekti X= eli Vaasan patsaiden, muistolaattojen kartoitushanke on enää loppukiriä vailla!

Vuoden 2017 alussa käynnistynyt hanke on edennyt suunnitelmien mukaisesti, ja kaksivuotiseksi alun perin visioitu toimintamalli on tuottamassa riittävän kattavan lopputuloksen tämän vuoden loppuun mennessä.

Hanke on ollut allekirjoittaneen vetämä. Mukana on ollut asukasyhdistyksemme hallitus, eli Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n aktiiveja, ja toistakymmentä vaasalaista asiasta innostunutta ”patsasbongaria” ja paikallishistoriasta kiinnostunutta valokuvaajaa ja kirjoittajaa.

Yhdistyksemme nimissä haimme viime vuonna tukea hankkeelle Suomen Kulttuurirahastosta, mutta jäimme ilman. Suomen 100 v. juhlavuonna oli niin valtava määrä hakijoita, ja hyviä hankkeita toteutettavana, että tällaiset ”oudot” uudenlaiset ideat eivät päässeet (vielä) esiin.

Nyt vuoden 2018 keväällä laitoimme taas anomuksen, toiselle taholle. Emme valitettavasti onnistuneet nytkään vakuuttamaan valitsijoita myöntämään varoja hankkeellamme.

Rojekti X= jatkuu, vaikkei tukea saadakaan

Tämä tieto tuli tänään s-postiini

Apurahahakemuksenne Jenny ja Antti Wihurin rahastolle

Jenny ja Antti Wihurin rahasto 27. syyskuuta 2018 klo 11.28 
Vast. ott.: aimonyberg(at)gmail.com 

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry 

Apurahahakemuksenne 2018 

Ilmoitamme kohteliaimmin, että hakemaanne apurahaa ”Vaasan julkiset muistomerkit: PATSAAT, MUISTOMERKIT ja MUISTOLAATAT. Digitaalisen teksti -ja kuva-aineiston koonti, käännöstyön aloitus (ruotsi, englanti), karttapalvelun rakentamisen omalle alustalle.” ei myönnetty. 

https://wihurinrahasto.fi/apurahat/ 

Terveisin JENNY JA ANTTI WIHURIN RAHASTO 
Arto Mäenmaa 
Asiamies 

************************** 

Yhteistyö Vaasan kaupungin kanssa etenee 

Kaupungin karttapalvelun kanssa on kesän ja nyt syksyn aikana edetty hyvin. Tarkoitus on saada julkaistua kaupungin karttapalvelun tekeminä, yhteistyössä Pohjanmaan museon kanssa, PATSASREITTEJÄ, joiden avulla voi kännykällä, tabletilla ym. etsiä ja löytää, yksin tai ryhmissä, Vaasasta lähemmäs 150 veistosta, muistomerkkiä, muistolaattaa, eli julkista taideteosta. 

Reittejä on aluksi tulossa alueellisina kokonaisuuksina, myöhemmin kenties myös erilaisiin teemoihin ryhmiteltyinä. Tässä vaiheessa edetään yhdellä kielellä, aineistoa kun on koottu vain suomeksi. Se, ettei apurahoja ole yrityksistä huolimatta saatu, viivästyttää kyllä käännösten valmistumista. Ilmaiseksi kun ei ole tarkoitus ulkopuolista käännöstyötä kellään teettää. 

Suunnitelmia on viety upeasti eteenpäin, ja hankkeen julkistaminen on jo lähellä. Päivämäärää ei tosin vielä tiedetä. 

Seuraa myös fb-sivua 

https://www.facebook.com/rojektixon/ Aimo Nyberg
Kuvataiteen lehtori, eläkkeellä
Rojekti X=:n inspiraattori

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...