maanantai 1. lokakuuta 2018

Tutustutaan

Asukasyhdistyksemme hallitus antanee mielipiteen myös tästä seuraavassa kokouksessamme 10.10.2018.

Smart Technology Hubin yritysalueen ensimmäinen asemakaava näytteille

kuulutusaika 1.-15.10.2018

Asemakaava vireillä: Smart Technology Hub yritysalue I (ak1091)

Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Aluetta on tarkoitus kehittää yritysalueena. Kaavan tavoitteista voi esittää mielipiteitä kaavoitukselle 1.–15.10.2018. (maankäyttö- ja rakennuslaki 63 §, maankäyttö- ja rakennusasetus 60§)

Lisätiedot kaupungin kaavoituksen sivulta

https://www.vaasa.fi/kuulutukset/smart-technology-hubin-yritysalueen-ensimmainen-asemakaava-naytteille

Lainaus

” Asemakaavan muutoksen tavoitteena on luoda edellytykset kehittää aluetta teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvaksi teollisuus- ja toimitila-alueeksi. Erityistä huomiota kiinnitetään ympäröivien alueiden toimintaedellytysten turvaamiseen. Asemakaavoitettava alue on Vaskiluodossa, Reininkadun, Teollisuuskadun ja Frilundintien rajaamalla alueella. Kaavoitettava alue on kooltaan 10,3 hehtaaria ja sijaitsee sataman välittömässä läheisyydessä.” 

Lainaus päättyy


Kuva: AN,17.9.2018. Kaupunkikuva tällä Vaasan keskustan alueella olevalla Wärtsilän nykyisellä tehdasalueella tulee muuttumaan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä melkoisesti.

Vaasan kaupungin kaavoitus on kovan työn edessä, kun sekä Vaasan keskustan osayleiskaavaan, että Vaskiluodon osayleiskaavaan, nykyiseen ja tulevaan, on laadittava tarvittavat muutokset. Haaste on otettu kaavoituksessa vastaan päättäväisesti.

Wärtsilän ilmoitus suurinvestoinnista oli jättiuutinen Vaasan seudulle. Tämä tärkeä hanke saanee tukea myös Vaskiluodon asukkailta. Heidän kuulemisestaan on nytkin kyse, kun asemakaava on esillä kahden viikon ajan.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg , VKA ry:n pj.
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...