maanantai 22. lokakuuta 2018

Muistolaatoista tarvitaan tietoja


Vaasan patsaat, muistomerkit ja muistolaatat -luettelointi ja esittely on edennyt tässä blogissa jo kahden vuoden ajan. Rojekti X= nimellä edennyt hanke on loppusuoralla. Valmista, eli noin 150 kohdetta on toivottavasti koossa tämän vuoden loppuun mennessä.

Tähän kohtaan syksyä pyydän apuanne näiden muisto- ym. laattojen esittelemiseksi. Eli mistä löytyisi lisätietoa, mahdollisesti vanhoja kuviakin seuraavista kohteista?

Jos voit auttaa, olen kiitollinen kaikista, pienistäkin vinkeistä! Yhteydenotot: aimonyberg(at)gmail.com

1. Kauppapuistikko 4 A
Kuvat: AN. 21.10.2018. Osoittessa Kauppapuistikko 4 on sisäpihalla koulurakennuksen pääsisäänkäynnin oven oikealla puolella kaksi muistolaattaa.

- Bakteriologian keskuslaboratorio 1939 – 1944 (Kansanterveyslaitos)

- Vaasan suomalainen naisklubi rakennutti Talouskoulun (Naisklubi)


2. Vaskiluodon silta

Kuvat: AN. Kaksi ylintä kuvaa 16.10.2018, sillan etelän puoleinen reuna, ja kaksi alinta kuvaa 17.7.2016, pohjoisen puoleinen sillan reuna.

Vaskiluodon silta valmistui 2013.


3. Kirkkoja ollut näissä paikoissaKuvat: AN, ylempi  ja IV, alempi

- Vaasan hovioikeudessa on muistolaatta, sisääntuloaulan portaikossa, ei siis julkisessa, kaikille aina avoinna olevassa tilassa.. Siinä kerrotaan, että tässä rakennuksessa pidettiin jumalanpalveluksia vuosina 1860 – 1862.

- Vanhassa Vaasassa, Alkulassa toimi vuosina 1818 – 1822 ortodoksinen kirkko


4. Eteläinen tullitupaKuva: AN. 1.5.2017.

Yllä olevista kohteista voit lähettää s-postia allekirjoittaneelle, tai voit myös mennä heti suoraan Rojekti X=:n facebook sivustolle ja kertoa samantien kaikille ko. ryhmän jäsenille, mitä tietolähteitä sinulla on näihin muistolaattoihin.

https://www.facebook.com/rojektixon/

Pysythän mukana rojektissamme!

Aimo Nyberg
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...