torstai 4. lokakuuta 2018

Postissa mentiin pieleen

Jälleen on käsittämättömän suuria jakeluongelmia Vaasan postin joillakin jakelualueilla.

Harmittavista, ihmisten arkea hankaloittavista tapauksista kuulee vähän väliä. Myös paikallislehdissä asia on taas tänäänkin nostettu esiin näkyvästi.

Lue Pohjalainen 4.10.2018.

https://www.pohjalainen.fi/ Digilehdestä artikkeleiden lukeminen edellyttää tilausta

Kirjoitin näin asukasyhdistyksemme syyskokouksen 2016 jälkeen

”Postin asiakkaiden, meidän kansalaisten havainnot postinjakelun ongelmista loppukesän ja kuluneen syksyn osalta ovat tosia. Tilastoja ongelmapäivistä eivät asiakkaat pysty luotettavasti osoittamaan. Kyse on tottakai tilapäishaitoista, ja vain joillakin alueella ilmenneistä katkoista. Kaiken kaikkiaan postinjakelu on edelleen erittäin hyvin hoidettua, tämä on aina muistettava! Normaalista kun ei juuri koskaan muisteta antaa palautetta, oli se sitten kuinka laadukasta tahansa! 

Syyskokouksemme yllättävän voimakas kansalaispalaute oli spontaania ja aitoa. Mikä on äärimmäisen hienoa, arvokasta, ja kertoo kyllä tilanteen olevan vahvasti esillä ihmisten välisissä arkipäivän puheissa. Kokousväki halusi asian myös päättäjiemme tietoon, ja mahdolliseen pohdintaan. Viestit heille lähtivät s-posteilla itsenäisyyspäivän aattona, - samalla sain toivottaa heille kaikille oikein Hyvää Itsenäisyyspäivää! 

Toiveemme on, että meneillään oleva postilain uudistus tehdään hyvin. Yksittäisiä tilapäishäiriöitä kaikki joutuvat kokemaan ja ilman muuta sen myös tiettyyn mittaan asti ymmärtävät. Suurempi kysymys onkin, mitä on tulossa?” 


Lue kaikki POSTIN KANSSA käyty vuoropuhelu kirjoittamalla tämän blogin aloitussivun oikeaan reunaan, kohtaan HAE TÄSTÄ BLOGISTA hakusana: postiNyt voi todeta: Posti ei ole entisensä. Huonoksi on mennyt ainakin kirje- ja lehtijakelun osalta.

Vastuussa olevat ”herrat” tuntuvat olevan kateissa, yhteydenottoihin kansalaisten suuntaan ei haluta ilmeisesti satsata. Uudet käytännöt, monipuolistuva toimintaympäristö ovat uudistetun postilain mukaisia, tällä siis mennään.

On hyvä, jos tilapäisistäkin ongelmista edes yritetään ottaa yhteyttä paikalliseen jakeluun, ja tarvittaessa ylempiinkin henkilöihin. Edelleen näistä tavallisten kansalaisten kokemista entisten palvelujen heikentymisistä (kuten 5 arkipäivän postinjakelusta luopuminen) kannattaa ”valittaa” myös poliittisille päättäjillemme.

Kuvalainaus Postin sivuilta

Teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...